ClickCease

De wasmachine maakt het programma niet af, en nu?

Wasmachine maakt programma niet af

Uw wasmachine maakt het programma niet af? Er zijn verschillende oorzaken mogelijk, waardoor de wasmachine het programma niet afmaakt. Eén van de meest voorkomende oorzaken is dat het water niet meer weggepompt kan worden. Een ander oorzaak, dat alleen voorkomt bij de nieuwste wasmachines, is dat bepaalde sensoren in de machine ervoor zorgen dat de wasmachine het programma niet afmaakt.

De pompfilter kan verstopt raken

Eén van de mogelijke oorzaken waarom uw wasmachine het programma niet afmaakt is een verstopte pompfilter. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor. U kunt het filter namelijk zelf schoonmaken. Hieronder leg ik in een paar stappen uit hoe u dit kunt doen. Het klepje van de pomp bevindt zich aan de onderkant van de wasmachine.

  1. Haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Plaats een opvangbakje voor de wasmachine en laat het water uit de afvoerslang van de wasmachine lopen.
  3. Komt er geen druppel meer uit de slang? Draai dan het filter los.
  4. Maak het filter schoon en verwijder alle vuiligheid.
  5. Plaats het filter weer terug.

Zijn de koolborstels versleten?

Naast het probleem met het filter kan het ook voorkomen dat het programma niet wordt afgemaakt, omdat de koolborstels van de wasmachine versleten zijn. Er kunnen natuurlijk ook nog andere oorzaken zijn, maar versleten koolborstels zijn een veelvoorkomend probleem. In dit geval is het belangrijk om een monteur te laten langskomen, want het vervangen of repareren van koolborstels is geen gemakkelijke klus. Een monteur kan bovendien goed bepalen of de koolborstels wel het echte probleem zijn. Misschien vermoedt u het, maar gaat het uiteindelijk om een heel ander probleem. Een gespecialiseerde monteur kunt u direct vertellen wat de echte oorzaak is.

Schakel een monteur in als de wasmachine het programma niet af maakt

Uw wasmachine maakt het programma nog steeds niet af? Dan bood het stappenplan en de koolborstels helaas geen oplossing. Maar dat is geen ramp, want uw wasmachine kan nog steeds gemaakt worden. Helaas zijn er geen andere simpele oplossingen beschikbaar die u zelfstandig kunt uitvoeren. U zult daarom een monteur moeten inhuren. Alle andere oplossingen gaan namelijk gepaard met het uit elkaar halen van de wasmachine. Als u dit verkeerd doet, dan kan het uw wasmachine beschadigen.

Kortom, uw wasmachine maakt het programma niet af, probeer dan het volgende. Maak de filter schoon aan de hand van het eerdergenoemde stappenplan. Als dit niet werkt, schakel dan een monteur in. Deze professional ziet direct wat de oorzaak is van het probleem. Is het probleem verholpen, dan zal uw wasmachine eindelijk het programma weer af kunnen maken!

Wasmachine
, , ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu