ClickCease

De wasmachine blijft water pakken? Dit kunt u doen!

wasmachine blijft water pakken

Niemand wil een apparaat in huis, wat voor overstromingen zorgt. Toch komt dit weleens voor bij de vaatwasser of de wasmachine. Het water van de vaatwasser kan bijvoorbeeld niet weglopen door een verstopping. Of de wasmachine blijft water pakken. Dit is een ramp voor ieder huishouden. Gelukkig kunt u zelf een aantal eenvoudige zaken controleren, wanneer dit probleem bij uw wasmachine voorkomt. We benoemen een aantal mogelijke oorzaken, die ervoor kunnen zorgen dat de wasmachine water blijft pakken.

Onderzoek eerst waarom de wasmachine water blijft pakken

Om te bepalen welk probleem uw wasmachine heeft, zult u dit eerst moeten onderzoeken. Lees eerst de gebruikershandleiding van het apparaat. Vervolgens kunt u de stroomtoevoer naar uw wasmachine uitschakelen.

Is het water inlaatventiel kapot?

Blijft uw wasmachine water pakken? Dan is de kans behoorlijk groot dat het inlaatventiel kapot is. Dit is gelukkig goed te verhelpen. Met behulp van deskundige instructies en de juiste informatie, kunt u vaak zelf het ventiel vervangen. Als dit niet lukt, kunt u altijd een servicemonteur van Twistoo laten komen.

De slang naar de drukschakelaar kan defect zijn

Als de slang naar de drukschakelaar lek is, kunt u een monteur langs laten komen om de slang te vervangen. Wanneer de drukschakelaar defect is, kan het waterventiel niet op tijd sluiten. Hierdoor wordt er telkens water toegevoerd. Om dit probleem op te lossen, zal een monteur de drukschakelaar moeten vervangen.

Zijn er problemen in de stroomtoevoer?

wasmachine reparatie

Wanneer uw wasmachine geen stroom meer krijgt, werkt uw wasmachine niet. De elektronische onderdelen in uw machine zijn immers afhankelijk van een betrouwbare stroomtoevoer. Soms kan een contact in de machine losraken of kan er zelfs draadbreuk optreden. Dit zal gerepareerd of vervangen moeten worden.

Een kapotte of vastgeslagen waterstop (aquastop)?

Een aquastop blokkeert de watertoevoer naar de machine. Wanneer deze stop kapot is, dan zult u deze moeten vervangen. De waterstop zit vaak ingebouwd aan de achterkant van de wasmachine. Dit kunt u zelf vervangen, maar u kunt dit ook overlaten aan de specialist van Twistoo.

Ervaart u nog steeds problemen?

De meeste oorzaken van een wasmachine die water blijft pakken, zijn lastig om zelf op te lossen. Zo kan de slang naar de drukschakelaar geblokkeerd, lek of zelfs kapot zijn. Dit zijn typische problemen die in de wasmachine kunnen voorkomen. In dat geval raden wij u aan om een monteur van Twistoo in te schakelen. Het maakt niet uit wat voor merk wasmachine u heeft, Twistoo repareert de wasmachine voor u!

 

Wasmachine
, , , ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu