ClickCease

Waarom start de vaatwasser het programma niet?

Vaatwasser start programma niet

Een vaatwasser start een programma niet als er sprake is van slijtage aan onderdelen, als er zich een technische fout in het apparaat voordoet, enzovoorts. Het zal niet altijd mogelijk zijn om zelf voor een oplossing te zorgen. In dit artikel vindt u drie oorzaken van het niet starten van het programma door de vaatwasser. Een van deze oorzaken lost u relatief makkelijk zelf op. Voor de andere twee problemen heeft u de hulp van een monteur nodig. Door het probleem met de vaatwasser te laten repareren, hoeft u deze niet direct te vervangen bij een defect.

#1 Er gaat geen stroom naar de vaatwasser

Het kan voorkomen dat de stop gesprongen is, of dat het stopcontact waarin de stekker van uw vaatwasser zit niet goed is aangesloten. De vaatwasser start het programma niet, omdat deze in dergelijke situaties geen stroom aangevoerd krijgt. Probeer eens de oplader van uw telefoon in het stopcontact te steken, om te kijken of hier stroom op staat. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u dit vaak relatief makkelijk zelf oplossen door de stop om te zetten of het stopcontact opnieuw aan te sluiten.

#2 De zekering van de vaatwasser is kapot

Een vaatwasser start een programma niet op bij een stroomstoring, maar ook wanneer de zekering van de vaatwasser kapot is. Het vervangen van de zekering van de vaatwasser is geen eenvoudige klus. Schakel een monteur in, om deze klus voor u uit te voeren. Vaak is de zekering onderdeel van de besturingskaart van het apparaat.

#3 De hoofd besturingskaart is stuk

Aansluitend op een kapotte zekering, kan ook de gehele hoofd besturingskaart van uw apparaat defect zijn. Een vaatwasser start het programma niet in dit geval, omdat het hier niet toe wordt aangezet door deze besturingskaart. Zie het als de interne control room van de vaatwasser! Hoewel er op internet instructies te vinden zijn voor het vervangen hiervan, doet u er verstandig aan hier een monteur voor in te schakelen.

Vaatwasser
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu