ClickCease

Waarom krijgt mijn vaatwasser geen water?

Vaatwasser krijgt geen water

Een vaatwasser heeft natuurlijk water nodig om de vaat te wassen. Het kan echter voorkomen dat er geen water in de vaatwasser komt. Dit zorgt ervoor dat uw vaat niet meer goed schoon wordt. Als uw vaatwasser geen water meer krijgt kan dit aan het volgende liggen:

  • Het waterslot.
  • Verstopping in wateraanvoer systeem.
  • Juist het afvoeren van water.

Problemen met het waterslot en verstoppingen

Het waterslot (ook wel aquastop of waterstop) kan de waterafvoer afsluiten om lekkages en kortsluiting te voorkomen. De vaatwasser krijgt dan geen water meer. (Let op: uw vaatwasser kan meerdere watersloten hebben.) Het waterslot kunt u resetten. Hoe dit werkt staat in de handleiding van uw apparaat. Het waterslot sluit de watertoevoer echter vaak af met een reden. Mogelijk zit er een verstopping in de wateraanvoer. Er kan een knik in de aanvoerslang zitten of een filter is verstopt geraakt door vuil. Controleer de aanvoerslang en maak alle filters goed schoon. Verwijder al het restwater uit de vaatwasser (eruit scheppen of de machine kantelen).

Het afvoeren van water

Als het water niet goed wegstroomt kan dit duiden op een verstopping van de waterafvoer. De vaatwasser gaat dan geen nieuw water oppompen. Ook hierdoor krijgt uw vaatwasser soms geen water meer. Controleer uw vaatwasser daarom ook goed op verstoppingen in de afvoer.

Overige problemen waardoor de vaatwasser geen water krijgt

Daarnaast krijgt een vaatwasser soms geen water meer omdat de vaatwasser andere problemen opmerkt. Denk aan een verstopt zeepbakje of als de deur van de vaatwasser niet goed sluit. Als u niet precies weet waar het probleem zit in uw vaatwasser, dan kunt u contact opnemen met een witgoed monteur. Deze kan de oorzaak van het defect achterhalen en vervolgens de vaatwasser repareren. Als de vaatwasser niet meer te repareren valt, dan zal de witgoed monteur dit ook kenbaar maken. Zo wordt er samen met u gezocht naar een passende oplossing voor uw witgoed reparatie.

Vaatwasser
,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu