ClickCease

Vaatwasser stopt steeds, hoe kan dat?

Vaatwasser stopt steeds

U wilt nog net even alles schoon maken voordat het bezoek komt en merkt dan dat de vaatwasser het niet meer goed doet. Het lijkt net of die telkens blijft hangen, want de vaatwasser stopt steeds. Super vervelend. Nu moet u last-minute het nog gauw met de hand schoonmaken. Nu gebeurt dit niet een keer, maar blijft dit gebeuren, de vaatwasser stopt elke beurt steeds, hoe kan dat nou?

Oorzaak van het steeds stoppen van de vaatwasser

Uw vaatwasser stopt steeds? Nou, er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat uw vaatwasser steeds stopt.

  • Een daarvan is wanneer het restwater niet goed kan worden weggepompt. Dan ontstaat er een storing en stopt de vaatwasser direct. Als dit het geval zal het elke keer wanneer u uw vaatwasser aanzet gebeuren.
  • Een andere reden kan zijn als de kraan naar de vaatwasser toe is dichtgedraaid of defect is. Er kan dan natuurlijk geen water naar de vaatwasser toe komen en het programma kan zo niet beginnen.
  • Een andere reden is nog als de toevoer- of afvoerslang geknikt of dubbelgevouwen is. Ook dan kan het programma niet starten.

De oplossing voor een vaatwasser die steeds stopt

Check dus eerst of de kraan aan staat en werkt en vervolgens of de toevoer- en afvoerslang niet worden gehinderd. Mochten daar problemen mee zijn, dan kunt u dat gemakkelijk zelf oplossen. Als dat allemaal in orde is, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij het feit dat het restwater niet goed kan worden weggepompt. Er is dan een blokkade in de afvoerslang die ervoor zorgt de vaatwasser steeds stopt en niet goed werkt. U kunt dit met een speciaal middel oplossen waarnaar u kunt informeren bij het bedrijf van uw vaatwasser. Hiermee kunt u proberen het probleem zelf op te lossen. Heeft u dit alles gecheckt en gedaan en heeft u nog steeds problemen? Neem dan contact op met een van witgoed monteurs van Twistoo, die kan u verder helpen.

Vaatwasser
,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu