ClickCease

Waarom maakt de vaatwasser niet goed schoon?

vaatwasser maakt niet goed schoon

Komt de vaat niet schoon meer uit de vaatwasser? Dit is een van de meest voorkomende klachten met betrekking tot vaatwassers. Tevens de meest vervelende klacht, al zeggen wij zelf. Want de vaatwasser heeft maar één taak en dat is natuurlijk de vaat schoonmaken. De vaatwasser maakt niet goed schoon om verschillende redenen. Hieronder een aantal oorzaken en eenvoudige oplossingen.

  • Controleer op verstopte sproeiarmen
  • Water niet heet genoeg
  • Zeep blijft achter in het zeepbakje
  • Gebruik een hoogwaardig afwasmiddel
  • Niet genoeg water

Controleer op verstopte sproeiarmen

Het kan zijn dat de sproeiarmen niet goed werken, niet goed draaien of dat de sproeigaatjes zijn verstopt. Als de sproeigaatjes erg verstopt zijn, probeer deze dan handmatig schoon te maken en spoel de sproeiarm vervolgens af onder heet water.

Water niet heet genoeg

Heet water is essentieel voor het oplossen van voedseldeeltjes. Sommige vaatwassers hebben een ingebouwd vermogen om water tot de ideale temperatuur te verwarmen. Het verwarmingselement kan kapot zijn gegaan. Mocht dit het geval zijn dan kan een witgoed monteur van Twistoo u helpen!

Maak het filter schoon

Etensresten kunnen het filter verstoppen, waardoor vuil tijdens het wassen weer op uw vaat komt. Wanneer het filter verstopt raakt, blijft de vaatwasser vuil water rondpompen. Het helpt dan om het filter schoon te maken. Verwijder het deksel en til het filter eruit. Week het filter een nacht in azijn om de vuiligheid los te weken en schrob het met een borstel.

Zeep blijft achter in het zeepbakje

Het kan zijn dat er zeep is achtergebleven in het zeepbakje of dat het zeepbakje blijft klemmen. Het water pompt dan wel rond in de vaatwasser, maar de vaat wordt niet echt schoon. Probeer eens een langer of heter programma voor uw vaat, zodat de zeep wordt opgelost. Let ook op vaatwastabletten waar de folie af moet voor gebruik.

Gebruik een hoogwaardig vaatwasmiddel

Vaatwasmiddel bevatten enzymen, wasmiddelen en glansmiddelen. Deze zorgen ervoor dat voedselresten worden opgelost en hard water vlekken op glaswerk worden verminderd. Gebruik voor een sprankelend resultaat een vaatwasmiddel van hoge kwaliteit.

Niet genoeg water

De pomp of afvoer kunnen defect zijn waardoor er niet genoeg water in de vaatwasser komt. Ook kan dit liggen aan de waterniveaumeter. Als u alles hebt geprobeerd is het verstandig om een expert in te schakelen.

Werken de oplossingen niet? Dan kan het zijn dat uw vaatwasser kapot is. Schakel in dat geval een witgoed monteur in van Twistoo om een vaatwasser reparatie uit te laten voeren.

Vaatwasser
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu