ClickCease

Uw wasmachine start niet meer? Los het snel op!

levensduur wasmachine

De wasmachine start niet meer? Frustrerend. Wat moet u doen: een monteur bellen? Wacht daar nog even mee. Probeer eerst aan de hand van deze mogelijke oorzaken en oplossingen te kijken of u misschien zelf het probleem kunt oplossen. Lukt dit niet, schakel dan een monteur in.

Krijgt de wasmachine stroom?

Uw wasmachine start niet meer? Stroom, het is een simpele oorzaak, maar het zou het zomaar kunnen zijn. Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Kijk ook waar de kabel de wasmachine binnengaat. Is deze kabel nog steeds goed verbonden met de wasmachine of is de kabel misschien kapot gegaan?

Wasmachinelampjes gaan aan, maar de wasmachine start niet meer

In deze situatie is het in ieder geval duidelijk dat er stroom naar de wasmachine gaat, want de lampjes zouden anders niet branden. En toch uw wasmachine start niet meer. Dit kunt u doen.

Controleer de deuren van de wasmachine

Controleer of de deur van de wasmachine goed dicht zit. Een programma kan bijvoorbeeld niet starten als de deur niet goed dicht zit of dicht kan.

Het kinderslot kan nog ingesteld staan

Een andere mogelijke oorzaak voor uw wasmachine start niet meer kan zijn dat het kinderslot op de wasmachine staat ingesteld. Een kinderslot klinkt misschien een beetje dom, maar het komt vaak voor dat mensen niet eens weten dat er een kinderslot op wasmachines zit. De ontgrendeling van het kinderslot op uw wasmachine hangt af van het merk dat u hebt. Zoek op internet naar uw merk wasmachine met de term kinderslot: (merk) kinderslot ontgrendelen.

Is de wasmachine oververhit?

Het kan ook voorkomen dat uw wasmachine oververhit is. Als u denkt dat dit het probleem is, dan is het aan te raden om de wasmachine even een dagje te laten staan zodat het apparaat kan afkoelen.

Mogelijke andere oorzaken en oplossingen

Uw wasmachine start niet meer? Het kan zijn dat er andere oorzaken zijn waarom uw wasmachine niet meer start. Hieronder noemen we een aantal veelvoorkomende problemen.

De motoraandrijving kan stuk zijn

Uw wasmachine start niet meer omdat de motoraandrijving stuk is? Dan kunt u deze vervangen. Het plaatsen van een nieuwe motor kost wel wat moeite.

Zijn de koolborstels kapot?

Het probleem kan ook veroorzaakt worden door kapotte koolborstels. Het vervangen van koolborstels is een kleinere klus dan het vervangen van een motor. Om bij de koolborstels te komen, moet u de achterkant van de wasmachine losmaken. Vervolgens haalt u de koolborstels uit de wasmachine en kijkt u of de stiften nog lang genoeg zijn. Als de koolborstels de motor niet meer goed kunnen bereiken, dan zijn ze aan vervanging toe. Voor een duidelijkere uitleg kunt u het filmpje hieronder bekijken. Lukt u dan nog steeds niet en hebt u geen idee hoe u dit moet aanpakken? Dan is het verstandig om een monteur in te schakelen.

Is er een probleem met de timer?

Een ander mogelijk probleem is de timer. Soms kan de timer door slijtage niet meer goed worden gekoppeld. De machine kan hierdoor niet worden ingeschakeld. Controleer de achterkant van de timer en kijk of de knop versleten is. Als deze versleten is, moet het vervangen worden door een nieuwe knop.

Een defect in de waterinlaat

Uw wasmachine start niet meer? Een ander mogelijke oorzaak kan zijn een defect in de waterinlaat. De waterinlaat is een waterstop die zorgt voor wel of geen water in uw wasmachine via de toevoerslang. Het is een cruciaal onderdeel. Als de waterinlaat niet werkt, dan kan de wasmachine het programma ook niet draaien. Het vervangen van de waterinlaat kan binnen een kwartier gedaan worden. Zoek op YouTube naar een filmpje met instructies voor de wasmachine start niet meer.

Als uw wasmachine hierna nog steeds niet start kunt altijd een van onze monteurs inschakelen voor advies voor een eventuele witgoed reparatie. U wilt natuurlijk wel gewoon uw wasjes kunnen draaien.

Wasmachine
, , ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu