ClickCease

Uw vaatwasser maakt een raar geluid, dit is de oplossing!

vaatwasser water loopt niet weg

U heeft veel geld uitgegeven aan een luxe keuken. Uiteraard heeft hierbij ook u uw apparatuur zorgvuldig uitgezocht. U verwacht dat u van alle gemakken bent voorzien en de door u gekozen apparatuur zijn werk goed doet. Opeens valt het u op: uw vaatwasser maakt raar geluid. Na het proberen van verschillende programma’s blijft het rare geluid aanhouden. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van dit geluid af en zeker weten dat er niets kapot is aan uw vaatwasser. In dit artikel kunt u lezen hoe u zo snel mogelijk van rare geluiden in uw vaatwasser kunt afkomen.

Uw vaatwasser maakt geluid, wat is de oorzaak?

Uw vaatwasser maakt een raar geluid en u vraagt zich af wat de mogelijke oorzaken zijn? Enkele mogelijke oorzaken zijn:

  • Het tikken van sproeier tegen de vaat
  • De filter is geblokkeerd
  • Een beschadigde sproeiarm
  • Het pompmechanisme moet worden gesmeerd

Oplossingen voor het geluid in uw vaatwasser

Uw vaatwasser maakt een raar geluid en u wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. U kunt proberen zelf het probleem te verhelpen door het volgende te doen:

  • Het is mogelijk dat de sproeier tegen de vaat tikt tijdens het spoelen. De sproeier draait rond tijdens een programma. Soms is het opnieuw inrichten van de vaatwasser dé oplossing.
  • Uw vaatwasser maakt een raar geluid kan worden veroorzaakt doordat iets het filter blokkeert. Dit kunnen dingen zijn zoals bijvoorbeeld stukken gebroken glas, pitten of tandenstokers. Controleer het filter door het onderste rek te verwijderen en haal het filter eruit. Dit filter dient regelmatig een schoonmaakbeurt te krijgen. Dit kan met een normaal schoonmaakmiddel. Pas bij het verwijderen van het filter altijd op voor scherpe dingen. U kunt het filmpje hieronder bekijken voor uitleg om uw filter te verschonen.

  • De sproeiarm kan wanneer deze beschadigd is ruis veroorzaken. Controleer of de sproeiarm beschadigd is of de gaatjes verstopt zitten. Indien u merkt dat de sproeiarm defect is dient u deze zo snel mogelijk te vervangen.
  • Uw vaatwasser maakt een raar geluid, namelijk een piepend geluid tijdens het pompen. Het is mogelijk dat het pompmechanisme gesmeerd moet worden. Dit kunt u doen door één druppel wasmiddel (niet teveel) in het zeepbakje te doen. Daardoor zal het pompmechanisme gesmeerd worden.

Mochten bovenstaande tips toch niet de oplossing bieden aan uw probleem, dan kan dit duiden op slijtage. Hierdoor kan er schade aan uw apparaat ontstaan. U kunt u een Twistoo monteur contacteren om langs te komen voor controle en reparatie van uw vaatwasser.

Vaatwasser
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu