ClickCease

Uw vaatwasser deur valt open?

Vaatwastablet lost niet op

Vaatwasser deur valt open: wat zijn de oorzaken?

Over het algemeen valt een vaatwasser deur open door een slecht werkend deurbalanssysteem. Dit kan onder andere komen door het verslijten van één van de twee deurveren. Als de deurveer versleten is, dan kan dit leiden tot een zwaardere vaatwasser deur. Hiervoor kan de deur van uw vaatwasser openvallen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de scharnierbanden en geleiders van het deurbalanssysteem niet goed functioneren. Mocht dit het geval zijn, dan hoort u veel lawaai bij het openen en dichtdoen van uw vaatwasser deur. Soms is het hebben van een te groot of te zwaar deurpaneel de boosdoener. Het deurpaneel past dan niet goed bij de specificaties van de machine, waardoor de vaatwasser deur openvalt.

Oplossingen om het openvallen van een vaatwasser deur te stoppen

Uw vaatwasser deur valt open? Dat is natuurlijk erg vervelend. U kunt dit oplossen door de volgende stappen te ondernemen:

  • Stel uw deurscharnier opnieuw af: door de deurscharnier correct af te stellen, is er weer sprake van balans. Het afstellen is een kwestie van het naar links of rechts draaien van de schroeven, totdat uw vaatwasser deur niet meer openvalt. Deze schroeven bevinden zich aan de onder- en bovenkant van uw vaatwasser en zitten soms verstopt achter een rubbertje. Het afstellen kan al binnen een kleine vijf minuten gedaan worden. Hoe u dit bij een Exquisit vaatwasser doet is in dit artikel te vinden.
  • Controleer de deurveren: kijk of de deurveren versleten zijn en vervang die zo nodig. Op deze manier is er weer evenwicht, zodat uw vaatwasser deur niet meer kan openvallen.
  • Controleer het deurpaneel: meet uw deurpaneel op en kijk in de installatie instructies van de vaatwasser of die voldoet aan de genoemde specificaties. Let ook op het gewicht. Wanneer dit niet voldoet aan de specificaties, moet u een ander deurpaneel aanschaffen om het probleem op te lossen.

Uw vaatwasser deur valt nog steeds open? Schakel dan een van de monteurs van Twistoo in om het probleem te verhelpen.

Vaatwasser
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu