ClickCease

Whirlpool wasmachine storing F23

Whirlpool wasmachine storing F23: probleem met waterniveau

Whirlpool wasmachine storing F23 op het display van uw apparaat geeft aan, dat er zich een probleem voordoet met het waterniveau. Het water kan bijvoorbeeld niet snel genoeg worden afgevoerd, waardoor de wasmachine dreigt te overstromen. De wasmachine zal hierdoor direct in storing schieten. Het verhelpen van de storing F23 van uw wasmachine zou u zelf mogelijk kunnen doen. Op deze pagina leest u hier meer over, zodat u daarmee aan de slag kan.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool wasmachine storing F23

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen voor de storing F23. Een veel voorkomend probleem is een verstopte afvoer, of een verstopping in de afvoerslang. Ook kan er sprake zijn van een hevig vervuild filter, waardoor het water niet snel genoeg naar de afvoer kan stromen.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Maak nu gebruik van onderstaand stappenplan om Whirlpool wasmachine foutcode F23 zelf te verhelpen. Vaak heeft u er de hulp van een witgoed monteur niet direct voor nodig.

  • Stap 1: haal eerst de stekker van uw Whirlpool wasmachine uit het stopcontact. Koppel vervolgens de afvoerslang los.
  • Stap 2: controleer de afvoerslang en de afvoer op verstoppingen. Maak verder de afvoerslang voor de zekerheid goed schoon.
  • Stap 3: reinig daarna het filter van de wasmachine. Vuil in het filter van de wasmachine kan er namelijk toe leiden dat de wasmachine het water onvoldoende afvoert.
  • Stap 4: controleer vervolgens bij het opnieuw aansluiten van de afvoerslang of er geen knik in de afvoerslang zit. Want een knik maakt dat het water moeizamer wegstroomt.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Whirlpool wasmachine storing F23Heeft het gebruik van bovenstaand stappenplan onvoldoende geholpen bij het oplossen van uw defecte Whirlpool wasmachine? Schakel in dat geval een professionele monteur in voor hulp. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo hebben veel ervaring en kunnen bovendien de onderdelen voor u nalopen en deze daarnaast vervangen. Uw wasmachine zal vervolgens weer naar behoren werken. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu