ClickCease

Whirlpool wasmachine storing F22

Whirlpool wasmachine storing F22: probleem deurschakelaar of motor aansturing

Een nadeel aan Whirlpool wasmachine storing F22 is het feit, dat de oorzaak hiervan vaak niet direct duidelijk is. In sommige gevallen kunt u deze foutcode zelf verhelpen. Op deze pagina leest u meer over de mogelijke oorzaken van de storing en de wijze waarop de storing verholpen kan worden.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool wasmachine storing F22

Wanneer de foutcode F22 vermeld wordt op een Whirlpool wasmachine, kan dit het gevolg zijn van een onjuiste aansturing van de motor. De motor zal hierdoor niet goed functioneren, waardoor er te weinig water wordt aangevoerd. De machine schiet vervolgens in storing. Ook kan er sprake zijn van een probleem met de deurschakelaar. Mogelijk zit er wasgoed tussen de deur en de wasmachine, waardoor deze niet volledig sluit.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

U kunt aan de hand van onderstaand stappenplan proberen de foutcode F22 zelf op te lossen. Voer de volgende stappen uit:

  • Stap 1: haal het wasgoed uit de wasmachine en stop hier een deel van terug. Controleer vervolgens of de wasmachine opnieuw in storing schiet.
  • Stap 2: controleer of de deurschakelaar vervuild is en reinig deze grondig. Vuil kan ertoe leiden, dat de deur niet volledig sluit.
  • Stap 3: maak de rubberen rand rond de opening van de wasmachine schoon. Er kan zich hier vuil en zeep ophopen. Het is mogelijk de oorzaak van de foutcode op uw Whirlpool wasmachine.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

Whirlpool wasmachine storing F22Is het niet gelukt om de storing F22 aan de hand van bovenstaande stappen te verhelpen? In dat geval doet u er verstandig aan een professionele witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de verschillende onderdelen van de wasmachine na op slijtage. Waar nodig worden de onderdelen vervangen, zodat de wasmachine weer goed werkt.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu