ClickCease

Whirlpool wasmachine storing F12

Whirlpool wasmachine storing F12: probleem met verwarming

Toont uw Whirlpool wasmachine storing F12 op de display? Dat wil zeggen een probleem met de verwarming. In veel gevallen is het niet mogelijk om dit defect aan de wasmachine zelf te verhelpen. Op deze pagina leest u meer over het ontstaan van dit defect en de wijze waarop u deze kunt laten verhelpen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool wasmachine storing F12

Na verloop van tijd kan slijtage aan het verwarmingselement de storingscode F12 aan uw Whirlpool wasmachine veroorzaken. Het verwarmingselement zal het water in de machine vervolgens onvoldoende verwarmen. Waardoor het apparaat in storing schiet en uw was niet langer schoon zal worden. Sensoren in de wasmachine meten namelijk dat de ingestelde temperatuur niet gehaald wordt. Deze sensoren kunnen zelf ook defect zijn en daarmee foutcode F12 veroorzaken.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het is vrijwel onmogelijk om F12 foutmelding die uw Whirlpool wasmachine weergeeft zelf op te lossen. Dit zit in het feit dat het verwarmingselement in de wasmachine vervangen moet worden. Zoals reeds genoemd, kan het probleem ook in de sensor van de wasmachine zitten. De sensor moet vervolgens vervangen worden om het defect te verhelpen.  Het vervangen van deze onderdelen is echter niet eenvoudig.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Whirlpool wasmachine storing F12Schakel daarom een professionele witgoed monteur in om de foutcode F12 op te laten lossen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de verschillende relevante onderdelen op slijtage of andere vormen van schade na. Waar nodig zal de witgoed monteur de onderdelen direct voor u vervangen. Hierna zal de wasmachine weer naar behoren functioneren.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu