ClickCease

Whirlpool wasmachine storing F05

Whirlpool wasmachine storing F05: probleem met watertemperatuursensor

Wanneer er zich een probleem voordoet met de watertemperatuursensor in uw apparaat, zal het display van uw Whirlpool wasmachine storing F05 tonen. In sommige gevallen is het mogelijk om deze storing zelf te verhelpen. Dit zal echter niet altijd het geval zijn. In dit artikel leest u meer over het ontstaan van de storing en de wijze waarop u deze herstelt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool wasmachine storing F05

De foutmelding F05 geeft op uw Whirlpool wasmachine aan dat er een probleem is met de watertemperatuursensor. De techniek achter de sensor kan zijn vastgelopen, waardoor de sensor niet goed functioneert. Er kan echter ook sprake zijn van slijtage, wat ertoe leidt dat de sensor vervangen moet worden. Een derde mogelijke oorzaak is vuil wat de sensor niet correct laat werken.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

In sommige gevallen is het mogelijk om de storing met de foutcode F05 zelf op te lossen. Volg de onderstaande stappen, wanneer de foutcode getoond wordt op het display van de machine.

  • Stap 1: schakel de Whirlpool wasmachine volledig uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  • Stap 2: laat de stekker gedurende minimaal een half uur ongemoeid. U kunt de stekker vervolgens opnieuw in het stopcontact steken.
  • Stap 3: reinig de wasmachine grondig, als niet direct duidelijk is waar de temperatuursensor zich in het apparaat bevindt.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Whirlpool wasmachine storing F05Heeft het uitvoeren van bovenstaand stappenplan onvoldoende geholpen bij het oplossen van de storing van uw wasmachine? In dat geval kan er sprake zijn van slijtage aan de sensor, waardoor deze vervangen moet worden. Schakel een professionele witgoed monteur in, om u hierbij te laten helpen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo beoordelen de sensor en zullen deze vervangen als de sensor defect is. Zo werkt uw wasmachine al snel weer, zonder dat u het volledige apparaat moet vervangen.  

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu