ClickCease

Whirlpool vaatwasser storing F8

Whirlpool vaatwasser storing F8: probleem met water

Wanneer uw Whirlpool vaatwasser storing F8 toont, is dit vaak een signaal dat er sprake is van een probleem met het water in de machine. Zo kan er sprake zijn van een defecte afvoerpomp, waardoor het water onvoldoende afgevoerd wordt. De waterhoogte stijgt hierdoor snel, wat resulteert in Whirlpool vaatwasser foutcode F8. In dit artikel leest u meer over de wijze waarop u dit defect aan de vaatwasser verhelpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool vaatwasser storing F8

De Whirlpool vaatwasser foutcode F8 kent verschillende mogelijke oorzaken. Zoals reeds genoemd, kan een defecte waterpomp ertoe leiden dat het water in de vaatwasser niet snel genoeg wordt afgevoerd. Ook kan er sprake zijn van een defecte sensor, waardoor de waterhoogte in de vaatwasser niet correct gemeten wordt. Een derde mogelijke oorzaak van deze vaatwasser storing is een probleem met de afvoer zelf. Mogelijk zit deze verstopt.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

U kunt een aantal stappen ondernemen om foutcode F8 aan uw Whirlpool vaatwasser zelf te verhelpen. Gebruik onderstaand stappenplan, wanneer u hiermee start.

  • Stap 1: koppel de vaatwasser los van het stroomnet en haal de afvoerslang uit de afvoer. Controleer zowel de afvoer zelf, als de afvoerslang op verstoppingen. 
  • Stap 2: controleer het filter in de bodem van de vaatwasser en maak deze grondig schoon. Een ernstig vervuild filter kan verstoppingen veroorzaken.
  • Stap 3: maak de vaatwasser grondig schoon. Mogelijk is de sensor die het waterpeil meet vervuild, waardoor deze niet meer goed functioneert.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Whirlpool vaatwasser storing F8Heeft het uitvoeren van bovenstaande stappen onvoldoende geholpen bij het oplossen van Whirlpool vaatwasser foutcode F8? Schakel in dat geval een professionele witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs bij Twisto lopen de verschillende onderdelen van de vaatwasser nalopen op slijtage en vervuiling. Waar nodig worden de onderdelen vervangen, zodat de vaatwasser weer naar behoren functioneert.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu