ClickCease

Whirlpool vaatwasser storing F6

Whirlpool vaatwasser storing F6: probleem met watertoevoer

De Whirlpool vaatwasser storing F6 duidt op een probleem met de watertoevoer. Er wordt hierdoor onvoldoende water naar de vaatwasser gepompt om de vuile vaat schoon te krijgen. In veel gevallen is het mogelijk om deze Whirlpool vaatwasser foutcode zelf te verhelpen. Gebruik hiervoor het stappenplan op deze pagina bij. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool vaatwasser storing F6

Er zijn vaak verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen voor Whirlpool vaatwasser foutcode F6. Mogelijk is de waterslang niet goed aangesloten op de vaatwasser, of zit het probleem bij de kraan. De kraan moet namelijk volledig geopend zijn, om voldoende water naar de Whirlpool vaatwasser te laten stromen. Een derde mogelijke oorzaak van dit defect is een probleem met de waterdruk. Dit probleem zou daarmee voor de hele woning gelden.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Het is in veel gevallen relatief eenvoudig om Whirlpool vaatwasser foutcode F6 zelf te verhelpen. Maak hierbij gebruik van het volgende stappenplan. 

  • Stap 1: controleer allereerst of de waterslang goed is aangesloten op zowel de kraan als de vaatwasser. Haal deze daarna eventueel los en sluit de slang opnieuw aan. Het is belangrijk vooraf de kraan dicht te draaien. 
  • Stap 2: controleer vervolgens of de waterdruk in huis voldoende is. Stroomt het water uit andere kranen met de gebruikelijke snelheid? Draai de kraan waaraan de waterslang bevestigd zit daarna volledig open. 
  • Stap 3: inspecteer het zeefje in de vaatwasser, die zich vaak bij het punt bevindt waar de waterslang aan de machine bevestigd zit. Het zeefje kan verstopt zijn geraakt, waardoor er onvoldoende water naar de machine stroomt. 

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

Whirlpool vaatwasser storing F12Heeft het gebruik van het stappenplan uit dit artikel niet geholpen? Schakel in dat geval een witgoed monteur in om u te laten helpen bij het oplossen van de storing F6 aan uw Whirlpool vaatwasser. Een aangesloten monteur bij  Twistoo loopt de diverse onderdelen voor u na op slijtage en vervangt deze vervolgens waar nodig.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu