ClickCease

Whirlpool vaatwasser storing F4

Whirlpool vaatwasser storing F4: probleem met waterafvoer

Heeft u te maken met Whirlpool vaatwasser storing F4? Dit duidt op een probleem met de waterafvoer. Voor het herstel van deze foutcode hoeft u niet direct de hulp van een witgoed monteur in te schakelen. In dit artikel leest u meer over de oorzaak van de storing en de wijze waarop u deze zelf kunt herstellen. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool vaatwasser storing F4

De Whirlpool vaatwasser foutmelding F4 wordt veroorzaakt door een defect aan de waterafvoer. Er kan sprake zijn van een verstopt filter in de vaatwasser. Een andere mogelijke oorzaak van het defect is een verkeerd aangesloten afvoerslang. De afvoerslang mag niet te diep in de afvoer zitten. Ook kan de afvoer verstopt zijn geraakt, waardoor het water niet meer wegstroomt.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

U kunt foutcode F4 op uw Whirlpool vaatwasser relatief eenvoudig zelf verhelpen. Gebruik onderstaand stappenplan, wanneer u hiermee aan de slag gaat.

  • Stap 1: haal de afvoerslang los van de vaatwasser. Controleer goed of er geen water meer in de afvoerslang zit, laat deze eventueel leegstromen in een emmer.
  • Stap 2: controleer of er sprake is van een verstopping in de afvoer of de afvoerslang. Maak de afvoerslang voor de zekerheid goed schoon.
  • Stap 3: kijk nu naar het filter van de vaatwasser. Maak deze grondig schoon, om te voorkomen dat deze vervuild raakt en daarmee een verstopping veroorzaakt. 
  • Stap 4: sluit de afvoerslang opnieuw op de vaatwasser aan. Zoals eerder genoemd is het belangrijk de afvoerslang niet te diep in de afvoer te steken. 

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Whirlpool vaatwasser storing F4Is het niet gelukt om de Whirlpool vaatwasser foutcode F4 zelf op te lossen? Schakel in dat geval een professionele witgoed monteur in. De aangesloten monteurs bij Twistoo lopen de verschillende onderdelen van de vaatwasser na om het defect te verhelpen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu