ClickCease

Whirlpool vaatwasser storing F3

Whirlpool vaatwasser storing F3: fout met de verwarming

Toont het display van uw Whirlpool vaatwasser storing F3? In dit geval is er zeer waarschijnlijk sprake van een defect aan het verwarmingselement in de vaatwasser. Het water wordt als gevolg van deze storing niet goed warm en daarmee uw vuile vaat niet schoon. U kunt proberen Whirlpool vaatwasser foutcode F3 zelf op te lossen. In dit artikel leest u er meer over.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool vaatwasser storing F3

De meest voorkomende oorzaak van Whirlpool vaatwasser foutcode F3 is een defect verwarmingselement in de vaatwasser. Dit is echter niet de enige potentiële oorzaak van het defect. Het komt ook geregeld voor, dat het relais R2 op het moederbord van de vaatwasser kapot is. Een derde mogelijke oorzaak van een probleem met het verwarmen van het water in de vaatwasser is een defecte temperatuursensor (NTC). Overigens kan de temperatuursensor ook zijn vastgelopen. 

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Het is niet altijd mogelijk om Whirlpool vaatwasser foutcode F3 zelf op te lossen. Mocht er sprake zijn van een defect aan de temperatuursensor, dan kunt u deze herstellen door het apparaat te resetten. Volg hier het onderstaande stappenplan bij:

  • Stap 1: schakel de vaatwasser in. Zoek in de handleiding van het Whirlpool apparaat op hoe u deze kunt resetten. Vaak gaat het om een combinatie van knoppen.
  • Stap 2: zet de vaatwasser nu volledig uit en trek vervolgens de stekker uit het stopcontact.
  • Stap 3: wacht tenminste tien minuten en steek de stekker vervolgens opnieuw in het stopcontact. Schakel de vaatwasser in en kijk of de storing verholpen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

whirlpool vaatwasser storing f3Lukt het niet om Whirlpool vaatwasser foutcode F3 te verhelpen aan de hand van bovenstaand stappenplan? Schakel in dat geval een professionele witgoed monteur in voor hulp. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo kunnen u verder helpen. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu