ClickCease

Whirlpool vaatwasser storing F2

Whirlpool vaatwasser storing F2: lekkage bij de bodemplaat

Op het moment dat uw Whirlpool vaatwasser storing F2 toont, duidt dit op overtollig water op de bodemplaat van uw apparaat. Een dergelijke storing kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is het niet mogelijk om deze storing zelf te verhelpen. U heeft de hulp van een monteur nodig. In dit artikel leest u meer over de oorzaken van deze Whirlpool vaatwasser storing. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool vaatwasser storing F2

De Whirlpool vaatwasser foutmelding F2 kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is er sprake van een lek rond de bodemplaat van uw vaatwasser. Als gevolg van dit lek wordt het water niet goed afgevoerd, waardoor dit blijft staan. Omdat het overtollige water voor kortsluiting in de machine kan zorgen, schiet deze direct in storing. 

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Deze storing is niet zelf te verhelpen. Het is om verschillende redenen lastig om deze de storing F2 zelf op te lossen. Denk aan redenen als: 

  • Als de lekkage niet correct verholpen wordt, loopt u het risico op een kortsluiting in het apparaat. 
  • Een lekkage in de bodemplaat kan de vloer of het kastdeel onder de vaatwasser ernstig beschadigen. 

U doet er verstandig aan de stekker uit het stopcontact te halen en de kraan waaraan de toevoerslang bevestigd zit alvast dicht te draaien. Op deze manier voorkomt u dat het defect groter wordt en kunnen grotere problemen voorkomen worden. 

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Whirlpool vaatwasser storing F2Schakel een professionele witgoed monteur in, wanneer u Whirlpool vaatwasser foutcode F2 wilt laten verhelpen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo zullen de vaatwasser nalopen op lekkages rond de bodemplaat. Waar mogelijk zullen de monteurs het probleem verhelpen en de bodemplaat herstellen. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu