ClickCease

Whirlpool vaatwasser storing F12

Whirlpool vaatwasser storing F12: probleem met waterverdeling

Toont het display van uw Whirlpool vaatwasser storing F12? In dit geval is er zeer waarschijnlijk sprake van een probleem met de waterverdeler in de vaatwasser. Vaak is de hulp van een witgoed monteur nodig om deze foutcode te kunnen laten verdwijnen. Op deze pagina leest u meer over het verhelpen van Whirlpool vaatwasser foutcode F12. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Whirlpool vaatwasser storing F12

De Whirlpool vaatwasser foutcode F12 is het gevolg van een probleem met de waterverdeler in de machine. Een veel voorkomende oorzaak is een waterverdeler die geblokkeerd wordt. Let op, een waterverdeler is iets anders dan de sproeiarm in de vaatwasser. Naast het feit dat de waterverdeler geblokkeerd kan worden, kan er ook sprake zijn van een verstopping in de waterverdeler. Denk aan een verstopping door vuil of bijvoorbeeld kalkaanslag.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Zelf Whirlpool vaatwasser storingscode F12 oplossen is niet mogelijk. Zou u dit proberen, dan is de kans op een verergering van de schade groot. De waterverdeler is niet eenvoudig te bereiken. Daarbij is vaak niet direct duidelijk, wat het probleem met de waterverdeler in de vaatwasser veroorzaakt.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Whirlpool vaatwasser storing F12Schakel een witgoed monteur in om Whirlpool vaatwasser defect F12 te verhelpen. De aangesloten professionele witgoed monteurs bij Twistoo zullen de waterverdeler nalopen op een blokkade of een probleem als gevolg van een verstopping in het onderdeel. Door de waterverdeler grondig schoon te maken, zal de foutcode in veel gevallen verdwijnen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de waterverdeler te vervangen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu