ClickCease

Siemens wasmachine storing F57

Siemens wasmachine storing F57: trommel kan niet draaien  

Wanneer u de wasmachine uitgeschakeld heeft, moet u de trommel van het apparaat kunnen blijven draaien. Op het moment dat Siemens wasmachine storing F57 op het display van uw apparaat getoond wordt, is de kans groot dat dit niet meer mogelijk is. De foutcode duidt namelijk op een probleem met de trommel. In dit artikel leest u meer over de oorzaak hiervan en de wijze waarop u het probleem vervolgens kunt herstellen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing F57

Vaak wordt Siemens wasmachine foutcode F57 veroorzaakt door de zogenaamde tacho. Het gaat daarbij om een sensor die een grote rol speelt in het ronddraaien van de trommel in uw wasmachine. De sensor zelf kan kapot zijn, maar er kan ook sprake zijn van een verkeerd aangesloten sensor. Mogelijk is het snoer waar de tacho aan gekoppeld zit losgeraakt van het moederbord.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het resetten van de tacho kan voldoende zijn om Siemens wasmachine foutmelding F57 op te lossen. Mocht het onderdeel vervangen moeten worden, dan heeft u de hulp van een witgoed monteur nodig. Gebruik onderstaande stappen om uw apparaat te resetten.

  • Stap 1: schakel eerst de wasmachine volledig uit. Trek vervolgens de stekker van de wasmachine uit het stopcontact.
  • Stap 2: controleer of u de trommel van de wasmachine nu wel kunt draaien. Als dit het geval is, ligt de oorzaak van het probleem vrijwel zeker bij de tacho. Mocht het draaien van de trommel echter niet mogelijk zijn, dan wordt deze waarschijnlijk ergens geblokkeerd.
  • Stap 3: laat de wasmachine in ieder geval tien minuten uitgeschakeld.
  • Stap 4: steek de stekker opnieuw in het stopcontact en schakel bovendien het apparaat aan. Is de Siemens wasmachine foutcode daarmee verdwenen?

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Siemens waasmachine storing F57Wanneer Siemens wasmachine foutcode F57 nog steeds zichtbaar is, dan moet het onderdeel worden vervangen door een witgoed monteur. Schakel de aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo in om uw apparaat na te laten kijken. Door deze te laten repareren hoeft u niet direct een nieuwe wasmachine te kopen. 

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu