ClickCease

Siemens wasmachine storing F23

Siemens wasmachine storing F23: aquastop geactiveerd

Als het display van uw Siemens wasmachine storing F23 toont, is er sprake van een probleem met de wateraansluiting. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Naast een probleem met de wateraansluiting kan er zich een probleem voordoen met de aquastop. In dit artikel leest u meer over de oorzaken van deze storing en hetgeen u kunt doen om de storing zelf op te lossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing F23

Siemens wasmachine storing F23 kent verschillende mogelijke oorzaken. Er kan sprake zijn van een lekkage, waardoor de aquastop-functie geactiveerd wordt. De foutcode verschijnt vervolgens op het display van uw wasmachine. Ook kan er sprake zijn van een probleem met de waterdruk. Als de waterdruk te laag is in huis, zal het apparaat in storing schieten. Een derde mogelijke oorzaak is een defecte niveauschakelaar.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het is afhankelijk van de oorzaak van Siemens wasmachine foutcode F23, of u dit probleem zelf op kunt lossen. Het vervangen van een niveauschakelaar kunt u het beste aan een witgoed monteur overlaten. Bij een lekkage is het belangrijk de wasmachine direct uit te schakelen. Stappen die u wel kunt zetten:

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit. Trek de stekker uit het stopcontact om bij lekkages een kortsluiting te voorkomen.
  • Stap 2: koppel de watertoevoerslang los en controleer deze op kalkdeeltjes. Controleer ook het filter net na het aansluitpunt van de watertoevoerslang.
  • Stap 3: draai de kraan open en controleer wat de waterdruk is. Een Siemens wasmachine heeft een waterdruk van tenminste 10 liter per minuut nodig.
  • Stap 4: schakel de wasmachine weer in en controleer of het probleem verholpen is. Zo niet, trek dan de stekker opnieuw uit het stopcontact

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Siemens wasmachine storing F23Om erger te voorkomen is het raadzaam een witgoed monteur in te schakelen als het stappenplan geen oplossing geboden heeft. Het probleem kan in dit geval een lekkage of een defect onderdeel zijn. De witgoed monteurs van Twistoo lopen de Siemens wasmachine voor u na en zullen kapotte onderdelen waar nodig vervangen. 

 

 

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu