ClickCease

Siemens wasmachine storing F21

Siemens wasmachine storing F21: koolborstels versleten

Koolborstels zijn een belangrijk onderdeel van de wasmachine. Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat de bewegende onderdelen van de motor van voldoende energie worden voorzien. Wanneer uw Siemens wasmachine storing F21 op het display toont, is er sprake van een probleem met deze koolborstels. U kunt het probleem in sommige gevallen zelf oplossen. Dat kan gedaan worden door middel van het stappenplan verder op deze pagina. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing F21

Siemens wasmachine storing F21 is het gevolg van slijtage aan de koolborstels. De bewegende elementen van de motor in de wasmachine krijgen daardoor onvoldoende energie. Hieruit volgt dat het vervangen van de koolborstels noodzakelijk is. 

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Zelf koolborstels in een wasmachine vervangen is in sommige gevallen mogelijk. Zoek in de handleiding van uw Siemens wasmachine op of dit ook voor uw apparaat geldt. Bij sommige modellen wordt aangeraden een witgoed monteur in te schakelen.

  • Stap 1: zorg dat u zeker weet dat u zelf de koolborstels kunt vervangen, zonder hulp van een monteur. Bestel online de juiste koolborstels voor uw wasmachine.
  • Stap 2: gebruik de handleiding van uw apparaat om de koolborstels op de juiste wijze te vervangen.
  • Stap 3: schakel de machine in en draai de knop voor het selecteren van een programma naar de achtste posities (centrifugeren). De knop “Start/Pauze” zal nu knipperen.
  • Stap 4: druk de “+” voor het verhogen van het toerental in en houd deze ingedrukt. Twee seconden later draait u de knop voor de programma selectie naar de volgende positie. Vaak is dit “Afpompen”.
  • Stap 5: laat beide knoppen los. De Siemens wasmachine is nu gereset.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens wasmachine storing F21Blijft de Siemens wasmachine foutmelding F21 zich voordoen?  Schakel in dergelijke situaties een professionele witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo controleren of ze de koolborstels inderdaad moeten vervangen. Deze klus zullen ze vervolgens direct voor u uitvoeren. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu