ClickCease

Siemens wasmachine storing F18

Siemens wasmachine storing F18: probleem met waterafvoer(pomp)

Op het moment dat er water in de trommel van uw wasmachine blijft staan, zal het apparaat al snel in storing schieten. Het display van uw Siemens wasmachine toont storing F18. Deze storing duidt op een probleem met de afvoer of de afvoerpomp. In dit artikel leest u meer over de oorzaak hiervan en hetgeen u kunt doen om Siemens wasmachine storing F18 zelf te verhelpen. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing F18

Siemens wasmachine foutcode F18 kent verschillende mogelijke oorzaken. Zo kan er sprake zijn van een defect aan de waterafvoerpomp. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping of versleten onderdelen. Ook kan de afvoerslang of de afvoer zelf verstopt zitten. Een derde mogelijke oorzaak is een knik in de afvoerslang of een te groot hoogteverschil dat overbrugd moet worden bij het afvoeren van het water.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

U kunt proberen Siemens wasmachine foutmelding F18 zelf te verhelpen. Dit doet u aan de hand van onderstaand stappenplan.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit. Haal de afvoerslang los van de wasmachine. Houd een emmer in de buurt, zodat u overtollig water op kunt vangen.
  • Stap 2: reinig de afvoerslang en controleer of de afvoer zelf mogelijk verstopt is geraakt. Ontstop de afvoer waar nodig.
  • Stap 3: haal het filter uit de Siemens wasmachine en maak ook deze schoon. Vuil in het filter kan het afvoeren van water bemoeilijken.
  • Stap 4: controleer de waterafvoerpomp op vuil. In de handleiding van uw apparaat vindt u op welke wijze u de pomp schoon kunt maken.
  • Stap 5: koppel de afvoerslang weer aan uw wasmachine en schakel deze in.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens wasmachine storing F18Blijft Siemens wasmachine foutcode F18 op het display van het apparaat staan? Schakel in dat geval een professionele witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de verschillende onderdelen voor u na op slijtage. Mogelijk moeten onderdelen van de waterafvoerpomp vervangen worden.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu