ClickCease

Siemens wasmachine storing F17

Siemens wasmachine storing F17: probleem met watertoevoer  

De Siemens wasmachine storing F17 duidt op een probleem met de watertoevoer naar uw apparaat. Daardoor kunnen onderdelen defect raken. Om dit te voorkomen schiet de wasmachine storing. Het is in verschillende gevallen mogelijk om deze storing zelf te verhelpen. Om die reden vindt u op deze pagina een handig stappenplan dat u hierbij helpt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing F17

De Siemens wasmachine foutmelding F17 kent verschillende mogelijke oorzaken. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verstopte toevoerzeef. Onder meer kalkdeeltjes kunnen deze zeef verstoppen. Daarnaast kan er sprake zijn van een knik in de watertoevoerslang of een verminderde waterdruk in huis. Ten slotte kan het zo zijn dat de kraan mogelijk nog dicht zit. 

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Aan de hand van onderstaand stappenplan kunt u proberen Siemens wasmachine foutmelding F17 zelf te verhelpen.

  1. Schakel de Siemens wasmachine volledig uit.
  2. Haal de watertoevoerslang van het apparaat los. Zorg dat u vooraf de kraan dichtdraait om lekkages tegen te gaan. 
  3. Controleer zowel de watertoevoerslang als de toevoerzeef op vuil. Het is verstandig om beide elementen grondig te reinigen. 
  4. Draai de kraan weer open. Controleer vervolgens middels van een emmer en stopwatch wat de waterdruk is. Deze moet op minimaal 10 liter per minuut liggen. 
  5. Koppel de watertoevoerslang weer aan en draai de kraan volledig open. Controleer vervolgens of er geen vreemde bocht in de watertoevoerslang zit. 

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens wasmachine storing F17Blijft de Siemens foutmelding F17 zich voordoen? Dan is het verstandig om een professionele witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de verschillende onderdelen na. Waar nodig zullen deze onderdelen vervangen worden. Hierdoor zal uw Siemens wasmachine na reparatie weer naar behoren functioneren.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu