ClickCease

Siemens wasmachine storing F16

Siemens wasmachine storing F16: defecte spoelsensor  

Als gevolg van een defecte spoelsensor zal uw was niet voldoende gespoeld worden, waardoor zeepresten in de kleding blijven zitten. U herkent dit probleem aan Siemens wasmachine storing F16. Er bestaat een kans dat u het probleem met de wasmachine zelf kunt verhelpen. Op deze pagina vindt u daarom een handig stappenplan, dat u helpt bij het herstel van de wasmachine. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing F16

Siemens wasmachine foutmelding F16 kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is een kapotte sensor. De sensor zal vervangen moeten worden om het probleem te verhelpen. Er kan echter ook sprake zijn van een vastgelopen sensor of bijvoorbeeld een sensor die hevig vervuild is. In dergelijke situaties kunt u het probleem zelf verhelpen.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Aan de hand van onderstaand stappenplan kunt u Siemens wasmachine foutcode F16 zelf van het display doen laten verdwijnen.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit en haal deze leeg. Trek de stekker uit het stopcontact om de wasmachine te kunnen resetten.
  • Stap 2: reinig de wasmachine grondig aan de binnenzijde. Let hierbij ook op de rubberen randen bij de ingang.
  • Stap 3: steek de stekker van de wasmachine na minimaal tien minuten terug in het stopcontact. Schakel de wasmachine weer in en controleer of het probleem verholpen is.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

Siemens wasmachine storing F16Als blijkt dat het bovenstaande stappenplan onvoldoende heeft geholpen, is mogelijk de spoelsensor van uw wasmachine kapot. In dit geval is het noodzakelijk om een professionele witgoed monteur naar de wasmachine te laten kijken. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de verschillende onderdelen na op slijtage. Waar nodig worden sensoren of andere onderdelen voor u vervangen, waardoor de wasmachine weer naar behoren gaat werken. Het herstellen van een kapotte Siemens wasmachine is vaak goedkoper dan het kopen van een nieuw model.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu