ClickCease

Siemens wasmachine storing F05

Siemens wasmachine storing F05: motorstoring

Op het moment dat uw Siemens wasmachine storing F05 aangeeft, is er sprake van een probleem met de motor. De wasmachine zal niet meer draaien en in storing blijven staan. In sommige gevallen is het mogelijk om deze Siemens storing in uw wasmachine zelf op te lossen. Op deze pagina vindt u een handig stappenplan, dat hierbij goed van pas komt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing F05

Siemens wasmachine storing F05 kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk is het wasprogramma vastgelopen, waardoor de motor in storing is geschoten. Ook kan de motor ernstig versleten zijn door ouderdom, waardoor deze mogelijk niet meer goed werkt. Vaak blijkt het lastig te zijn om zelf uit te zoeken wat de exacte oorzaak is van Siemens wasmachine foutcode F05.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Zelf een motorstoring in uw Siemens wasmachine oplossen is in sommige gevallen mogelijk. Denk aan een storing veroorzaakt door een vastgelopen programma. Volg de onderstaande stappen om de Siemens wasmachine zelf te resetten.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit. Trek ook de stekker uit het stopcontact.
  • Stap 2: laat de wasmachine in ieder geval tien minuten uitgeschakeld. U kunt alvast de was uit de wasmachine halen.
  • Stap 3: stop de stekker na minimaal tien minuten terug in het stopcontact en schakel de wasmachine weer in. U heeft de wasmachine nu gereset.
  • Stap 4: voeg een deel van het wasgoed terug en draai een kort programma om te testen of de motor weer naar behoren werkt.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

Siemens wasmachine storing F05Is het niet gelukt om de motorstoring in uw Siemens wasmachine zelf op te lossen aan de hand van bovenstaand stappenplan? In dat geval is het verstandig een professionele witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de motor van uw wasmachine na, om te controleren of er sprake is van hevige slijtage. Een monteur zal u vooraf adviseren over het nut van het vervangen van de motor in de wasmachine. Dit is namelijk niet altijd een rendabele optie.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu