ClickCease

Siemens wasmachine storing E29

Siemens wasmachine storing E29: probleem met de watertoevoer

Wanneer het display van uw Siemens wasmachine storing E29 aangeeft, is er sprake van een probleem met de watertoevoer. Verschillende oorzaken kunnen ertoe leiden dat er onvoldoende water in de wasmachine terecht komt. Het apparaat schiet als gevolg hiervan in storing om schade aan onderdelen te voorkomen. In sommige gevallen is het mogelijk om deze Siemens wasmachine storing zelf op te lossen. Op deze pagina vindt u er een handig stappenplan voor.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing E29

Vaak wordt Siemens wasmachine foutmelding E29 veroorzaakt door een probleem met de toevoer van water. Mogelijk is de watertoevoerslang van de machine niet goed aangesloten, of zit er een knik in deze slang. Ook kan het voorkomen dat de kraan waaraan de watertoevoerslang gekoppeld zit niet volledig geopend is. Een derde mogelijke oorzaak is een probleem met de waterdruk in huis.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Volg onderstaande stappen om Siemens wasmachine foutmelding E29 zelf op te kunnen lossen. Zo heeft u de hulp van een monteur niet direct nodig.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit en draai de kraan dicht. Koppel de watertoevoerslang los.
  • Stap 2: controleer de watertoevoerslang en het filter achter koppelpunt van de wasmachine op verstoppingen. Kalk kan het filter vervuilen. Maak het filter waar nodig schoon.
  • Stap 3: beoordeel de waterdruk van de kraan. Deze moet minimaal 10 liter per minuut zijn. U meet de waterdruk met een emmer en stopwatch.
  • Stap 4: sluit de watertoevoerslang weer aan op de machine en de kraan. Draai de kraan volledig open en controleer of de slang geen knik of rare bocht bevat

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

Siemens wasmachine storing E29Blijft u na het volgen van het stappenplan nog steeds storing E29 staan? Schakel dan de hulp van een professionele witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de diverse onderdelen na op slijtage en vervuiling. Waar nodig worden defecte onderdelen vervangen. Hierdoor zal de wasmachine weer naar behoren functioneren.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu