ClickCease

Siemens wasmachine storing E23

Siemens wasmachine storing E23: waterlekkage

Toont het display van uw Siemens wasmachine storing E23? In dat geval is het belangrijk om snel te handelen. Deze foutcode duidt op een waterlekkage in de wasmachine. De kans is groot dat er water op de bodemplaat van het apparaat ligt. Het is niet mogelijk om Siemens wasmachine foutcode E23 zelf te herstellen. In dit artikel leest u meer over hetgeen u wel kunt doen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing E23

Siemens wasmachine foutcode E23 wordt veroorzaakt door een lekkage in het apparaat. Er zijn verschillende onderdelen die kunnen gaan lekken als gevolg van slijtage. Vaak is niet direct duidelijk wat de exacte oorzaak van de lekkage is. Het kan gaan om een intern probleem, maar bijvoorbeeld ook om een verkeerd aangesloten watertoevoerslang. 

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Zoals eerder genoemd kunt u Siemens wasmachine foutmelding E23 niet zelf verhelpen. Wel kunt u een aantal stappen zetten om het probleem niet te verergeren.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit en trek de stekker uit het stopcontact. Op deze manier voorkomt u een kortsluiting.
  • Stap 2: sluit de waterkraan waaraan de watertoevoerslang gekoppeld zit en laat deze slang leeglopen in een emmer. Het voorkomt een verergering van de lekkage.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

siemens wasmachine storing e23Schakel zo snel mogelijk een witgoed monteur in om uw Siemens wasmachine na te laten kijken. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo sporen de lekkage op en zal deze waar mogelijk voor u herstellen. Soms is het verstandiger om de Siemens wasmachine te vervangen. De witgoed monteur zal u hierover adviseren na een inventarisatie van de waterlekkage.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu