ClickCease

Siemens wasmachine storing E18

Siemens wasmachine storing E18: probleem met waterafvoer  

Op het moment dat het water in de wasmachine niet goed kan worden afgevoerd, zal het display van uw Siemens wasmachine storing E18 tonen. In veel gevallen is het mogelijk om deze foutcode zelf op te lossen. Op deze pagina leest u meer over de oorzaak van deze storing en vindt u een stappenplan voor het herstel van de problemen met de waterafvoer.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing E18

Siemens wasmachine foutmelding E18 is het gevolg van een verstopping in de afvoer of de afvoerslang. Ook kan er sprake zijn van een knik in deze afvoerslang, waardoor de pomp in de wasmachine het water niet goed af kan voeren. Een derde mogelijke oorzaak van deze storing in uw Siemens wasmachine is een ernstig vervuild filter. Het water stroomt hier vervolgens niet goed doorheen, waarna de machine in storing schiet.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het is relatief eenvoudig om Siemens wasmachine foutcode E18 zelf op te lossen. Gebruik onderstaand stappenplan, wanneer u hiermee start. 

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit. Koppel vervolgens de afvoerslang los van de machine. Houd een emmer bij de hand om eventueel restwater op te kunnen vangen. 
  • Stap 2: controleer de afvoer en afvoerslang op verstoppingen. Reinig de afvoerslang goed om vuil weg te verwijderen
  • Stap 3: haal het filter uit de wasmachine en maak ook deze grondig schoon. Het voorkomt verstoppingen in de machine. 
  • Stap 4: stop het filter terug en koppel de afvoerslang van de wasmachine weer aan. Controleer nadien of er geen knik of vreemde bocht in de slang zit.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

siemens wasmachine storing e18Blijft Siemens wasmachine foutmelding E18 zich voordoen? In dat geval is het raadzaam om een professionele witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo kunnen de verschillende onderdelen in de wasmachine nalopen en waar nodig vervangen of grondig reinigen.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu