ClickCease

Siemens wasmachine storing E17

Siemens wasmachine storing E17: probleem met watertoevoer  

Op het moment dat uw Siemens wasmachine onvoldoende water aangevoerd krijgt, zal deze in storing schieten. U herkent het probleem aan Siemens wasmachine storing E17. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om deze storing zelf op te lossen. Gebruik het stappenplan wat u op deze pagina vindt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing E17

Siemens wasmachine foutmelding E17 kent verschillende mogelijke oorzaken. Zo kan er sprake zijn van een verkeerd aangesloten waterslang. Ook zit er mogelijk een knik in de waterslang, waardoor het water wordt opgehouden. Een derde mogelijke oorzaak van Siemens wasmachine foutcode E17 is een dichte waterkraan. Tot slot kan de waterdruk in huis te beperkt zijn voor het gebruik van de wasmachine.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Aan de hand van onderstaand stappenplan kunt u Siemens wasmachine storing E17 zelf proberen op te lossen.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit. Koppel de waterslang los van de kraan en de wasmachine. Controleer vervolgens vooraf of de kraan gesloten is.
  • Stap 2: reinig het filter tussen de watertoevoerslang en de wasmachine. Het is namelijk mogelijk dat deze vervuild is geraakt. 
  • Stap 3: sluit de waterslang opnieuw aan op de wasmachine en de kraan. Draai de kraan vervolgens volledig open.
  • Stap 4: controleer bij andere kranen in huis of de waterdruk voldoende is. De waterdruk moet in ieder geval 10 liter per minuut zijn. Een installateur kan vervolgens de waterdruk waar nodig voor u verhogen.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

siemens wasmachine storing e17Is het niet gelukt om de Siemens wasmachine foutmelding E17 zelf op te lossen? Schakel dan de hulp van een professionele witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de volledige wasmachine voor u na. Waar nodig worden versleten onderdelen vervangen. Hierdoor zal de wasmachine weer naar behoren functioneren. Het herstellen van de Siemens wasmachine foutcode E17 is goedkoper dan het vervangen van de wasmachine. 

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu