ClickCease

Siemens wasmachine storing E00

Siemens wasmachine storing E00: algemene melding 

Toont het scherm van uw Siemens wasmachine storing E00? Dit is een algemene melding voor een probleem met uw machine. Naast foutcode E00 kan ook foutcode E10 gemeld worden door het apparaat. In sommige gevallen kunt u deze storing zelf verhelpen. Houd er rekening mee, dat dit niet altijd het geval zal zijn. Op deze pagina vindt u een stappenplan, dat u kunt gebruiken bij het herstel van de storing in uw Siemens wasmachine.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens wasmachine storing E00

Vervelend aan Siemens wasmachine foutmelding E00 is het feit, dat vaak onduidelijk is wat het probleem met het apparaat veroorzaakt. Mogelijk is het wasprogramma vastgelopen zonder dat hier een duidelijke oorzaak voor is. Het systeem schiet vervolgens in storing en toont u foutcode E00. Ook kan er sprake zijn van een defecte sensor in het apparaat, waardoor deze niet meer goed werkt.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het resetten van uw Siemens wasmachine kan helpen om storing E00 zelf op te lossen. Volg onderstaand stappenplan om uw machine te resetten als de foutcode zichtbaar wordt op het display. Let op, dit stappenplan zal niet altijd voor een oplossing zorgen.

  • Stap 1: schakel de Siemens wasmachine volledig uit. Trek ook de stekker van de wasmachine uit het stopcontact.
  • Stap 2: laat de wasmachine tenminste tien minuten uitgeschakeld. Verwijder ondertussen de was uit de trommel.
  • Stap 3: steek de stekker opnieuw in het stopcontact en schakel de machine weer in. Wanneer de foutcode verdwenen is, kunt u de trommel weer vullen. Kies er eventueel voor om eerst een deel van de was terug te stoppen en een kort programma te draaien.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens wasmachine storing E00Is het niet gelukt om Siemens wasmachine foutmelding E00 te verhelpen aan de hand van bovenstaand stappenplan? Schakel in dat geval een professionele witgoed monteur in om u hierbij te laten helpen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo kunnen de wasmachine voor u resetten en cruciale onderdelen nalopen op slijtage. Waar nodig worden de onderdelen voor u vervangen, zodat de machine weer naar behoren werkt.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu