ClickCease

Siemens vaatwasser storing E25

Siemens vaatwasser storing E25: verstopte pomp 

Verschillende foutcodes duiden op een probleem met de pomp in uw vaatwasser. Dit geldt onder meer voor Siemens vaatwasser storing E25. Mogelijk is de pomp in het apparaat verstopt geraakt, waardoor het water niet goed kan worden afgevoerd. Het apparaat schiet vervolgens in storing. Op deze pagina vindt u een stappenplan, waarmee u Siemens vaatwasser foutcode E25 zelf op kunt proberen te lossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E25

De oorzaak van Siemens vaatwasser foutmelding E25 hoeft niet per definitie bij de pomp te liggen. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een verstopt filter in de bodem van de vaatwasser of een probleem met de afvoerslang. De afvoerslang kan verstopt zijn geraakt of er kan een knik in de slang zitten. De pomp zelf kan verstopt zijn geraakt door vuil wat niet door het filter uit het water gefilterd is. Ook kalkaanslag kan voor een probleem met de pomp zorgen.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

In sommige gevallen is het mogelijk om Siemens vaatwasser foutcode E25 zelf te verhelpen. U kunt onderstaand stappenplan gebruiken om de foutcode op te lossen.

  • Stap 1: schakel eerst de vaatwasser volledig uit en verwijder vervolgens het overtollige water in het apparaat zo goed mogelijk.
  • Stap 2: koppel de afvoerslang los van de vaatwasser. Controleer hierbij de slang en de afvoer zelf op verstoppingen. Reinig vervolgens de afvoerslang grondig.
  • Stap 3: haal daarna het filter uit de bodem van de Siemens vaatwasser en controleer deze op vuil. Reinig het filter ook voor de zekerheid.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens vaatwasser storing E25Wanneer het met bovenstaand stappenplan niet lukt om Siemens vaatwasser foutmelding E25 zelf te verhelpen, is er mogelijk sprake van een defect aan de pomp zelf. Deze pomp repareren kunt u het beste overlaten aan een professionele witgoed monteur. De aangesloten monteurs bij Twistoo controleren de pomp op vervuiling en zullen deze grondig voor u reinigen. Vaak is Siemens vaatwasser foutcode E25 hiermee verholpen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu