ClickCease

Siemens vaatwasser storing E24

Siemens vaatwasser storing E24: geblokkeerde pomp

De Siemens vaatwasser storing E24 duidt op een probleem met de pomp in de vaatwasser. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen is het mogelijk om deze Siemens vaatwasser foutcode zelf op te lossen. Op deze pagina vindt u een handig stappenplan, dat u hierbij helpt. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E24

Een probleem met de pomp in uw Siemens vaatwasser kan het gevolg zijn van een verstopping in de afvoerslang of de afvoer zelf. Ook kan de afvoerslang geknikt zijn, waardoor de pomp het water niet af kan voeren. Een andere mogelijke oorzaak van Siemens vaatwasser foutmelding E24 is een verzegelde sifonaansluiting of een pompdeksel welke niet goed op de afvoerpomp bevestigd zit. Ook een verstopping in de afvoerpomp zelf kan deze foutmelding veroorzaakt hebben, waardoor uw vaatwasser niet naar behoren werkt.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Gebruik onderstaand stappenplan om Siemens vaatwasser foutmelding E24 zelf op te lossen. Houd er rekening mee, dat dit niet altijd mogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld voor een verstopping in de pomp of een verkeerd aangesloten pompdeksel.

  • Stap 1: schakel de vaatwasser volledig uit. Probeer water wat in de vaatwasser is blijven staan handmatig te verwijderen.
  • Stap 2: koppel de afvoerslang van de vaatwasser los. Reinig de slang grondig en controleer of de afvoer waaraan de slang bevestigd zat, niet verstopt is geraakt.
  • Stap 3: controleer het filter in de bodem van de vaatwasser. Mogelijk is het filter hevig vervuild, waardoor de pomp het water niet goed weg kan pompen.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

siemens vaatwasser storing e24Lukt het niet om Siemens vaatwasser foutcode E24 met bovenstaand stappenplan te verhelpen? Schakel in dat geval een professionele witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo zullen de afvoerpomp in de vaatwasser controleren op verstoppingen of bijvoorbeeld een verkeerd gemonteerde pompdeksel. Waar nodig wordt de pomp gereinigd of vervangen. Hierdoor zal uw vaatwasser weer naar behoren werken.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu