ClickCease

Siemens vaatwasser storing E23

Siemens vaatwasser storing E23: storing met afvoerwaterpomp 

Blijft er water in uw vaatwasser staan? De kans is groot dat Siemens vaatwasser storing E23 binnen afzienbare tijd op het display van uw machine verschijnt. Het is in verschillende situaties mogelijk om deze storing zelf te verhelpen. Houd er rekening mee, dat dit afhankelijk van de oorzaak niet altijd het geval is. Op deze pagina leest u meer over het ontstaan van Siemens vaatwasser foutcode E23 en de wijze waarop u dit probleem kunt verhelpen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E23

Siemens vaatwasser foutmelding E23 duidt op een probleem met de afvoerwaterpomp in de machine. Het water wordt onvoldoende afgevoerd, waardoor het in de vaatwasser blijft staan. Sensoren merken dit op, waardoor het apparaat in storing schiet. Naast het feit dat de waterafvoerpomp zelf defect kan zijn, kan er ook sprake zijn van een verstopping. Ook als gevolg hiervan kan het water niet goed worden afgevoerd.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Volg onderstaand stappenplan om Siemens vaatwasser foutmelding E23 zelf te verhelpen.

  • Stap 1: schakel de vaatwasser volledig uit. Sluit de kraan waaraan de waterslang gekoppeld zit tijdelijk af.
  • Stap 2: controleer of er sprake is van een vervuild filter onderin de vaatwasser. Loop ook de afvoer waaraan de afvoerslang gekoppeld zit na op verstoppingen.
  • Stap 3: haal de afvoerslang los en maak deze grondig schoon. Schakel vervolgens de vaatwasser weer in. 

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens vaatwasser storing E23Is het niet gelukt om met bovenstaand stappenplan Siemens vaatwasser foutmelding E23 op te lossen? Mogelijk is de afvoerwaterpomp defect en moet deze vervangen worden. Schakel een professionele witgoed monteur in om deze klus voor u uit te laten voeren. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo zullen vooraf adviseren of het vervangen van de afvoerwaterpomp rendabel is. Soms is het vervangen van de Siemens vaatwasser slimmer.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu