ClickCease

Siemens vaatwasser storing E22

Siemens vaatwasser storing E22: filtersysteem vuil of verstopt 

Storingen in uw Siemens vaatwasser zijn bijzonder vervelend. Voordeel van Siemens vaatwasser storing E22 is het feit, dat u deze storing vaak zelf kunt verhelpen. Op deze pagina leest u meer over de oorzaak van deze foutcode en vindt u een stappenplan om de foutcode te verhelpen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E22

Siemens vaatwasser foutmelding E22 is het gevolg van een probleem met het filtersysteem in uw vaatwasser. Het filtersysteem kan ernstig verontreinigd zijn, wat ertoe leidt dat water moeizaam aan- en afgevoerd kan worden. Nog erger is een verstopping van het filtersysteem. Het reinigen hiervan is noodzakelijk om de foutcode op het display te doen laten verdwijnen. 

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Onderstaand stappenplan helpt u Siemens vaatwasser foutmelding E22 zelf op te lossen. Voor het oplossen van deze foutcode heeft u de hulp van een witgoed monteur over het algemeen niet nodig.

  • Stap 1: schakel de vaatwasser volledig uit en draai de kraan waaraan de waterslang gekoppeld zit tijdelijk dicht.
  • Stap 2: controleer het filter in de afvoer van de Siemens vaatwasser op vuil. Maak het filter waar nodig grondig schoon.
  • Stap 3: kijk of er nog een tweede filter bij het aansluitpunt van de waterslang zit. Controleer ook dit filter op vervuiling. Denk bijvoorbeeld aan kleine kalkdeeltjes.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

siemens vaatwasser storing e22Is het aan de hand van het stappenplan op deze pagina nog niet gelukt om Siemens vaatwasser foutmelding E22 zelf op te lossen? In dat geval doet u er verstandig aan een professionele witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo zullen het filter reinigen en waar nodig vervangen om de vaatwasser weer naar behoren te laten functioneren. Het laten repareren van de Siemens vaatwasser is vaak goedkoper dan het vervangen van het apparaat.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu