ClickCease

Siemens vaatwasser storing E21

Siemens vaatwasser storing E21: circulatiepomp defect

Geeft uw Siemens vaatwasser storing E21 aan? In dit geval wordt er onvoldoende water door de vaatwasser gespoten. De vaat blijft hierdoor vuil en de machine schiet in storing. Het is vaak niet mogelijk om deze Siemens vaatwasser foutcode zelf te verhelpen. Op deze pagina leest u meer over hetgeen u wel kunt doen in dit geval.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E21

Een defecte circulatiepomp is de oorzaak van de Siemens vaatwasser foutmelding E21. Als gevolg van de defecte pomp wordt het warme water niet goed door de vaatwasser gespoeld. Het vervangen van de circulatiepomp is noodzakelijk om het probleem te verhelpen. Een defect met het rondspuiten van het warme water kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een verstopping in de sproeiarm.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Het vervangen van de circulatiepomp in uw Siemens vaatwasser is niet eenvoudig. U heeft hier daarom de hulp van een professionele witgoed monteur voor nodig. Wel kunt u alvast een aantal stappen zetten: 

  • Stap 1: zorg dat de vaatwasser leeg is als u de witgoed monteur benadert. Daardoor  kan er direct begonnen worden aan het vervangen van de pomp.
  • Stap 2: draai de kraan dicht, met als doel om te voorkomen dat de vaatwasser zou kunnen gaan lekken.
  • Stap 3: schakel de vaatwasser volledig uit.  

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens vaatwasser storing E21

Wilt u de Siemens vaatwasser foutmelding E21 verhelpen? Neem dan contact op met een professionele witgoed monteur. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo controleren de circulatiepomp op slijtage of een defect. Waar nodig wordt de pomp direct voor u vervangen. Het is niet altijd rendabel om dit onderdeel te vernieuwen. De witgoed monteur zal u daarom hierover adviseren.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu