ClickCease

Siemens vaatwasser storing E15

Siemens vaatwasser storing E15: lekkage op bodemplaat

Geeft het display van uw Siemens vaatwasser storing E15 aan? In dat geval is het belangrijk om direct te handelen en het apparaat niet meer te gebruiken. Er is sprake van een lekkage op de bodemplaat. Het oplossen van deze storing kunt u niet zelf. De hulp van een professionele witgoed monteur is daarom benodigd. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E15

Siemens vaatwasser foutmelding E15 wordt veroorzaakt door een lekkage in de vaatwasser. Het zelfdiagnosesysteem van uw vaatwasser heeft via de veiligheidsschakelaar bij de bodemplaat opgemerkt dat er water op deze plaat staat. Vaak is op basis van de foutcode op het display niet te achterhalen welk onderdeel de lekkage veroorzaakt.  

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Zelf de Siemens vaatwasser foutcode E15 oplossen is nauwelijks mogelijk. Zoals reeds genoemd werd, kunt u namelijk vaak niet direct zien welk onderdeel de lekkage veroorzaakt. Zou u de lekkage zelf proberen te verhelpen, dan loopt u daarbij het risico op een kortsluiting als de reparatie niet correct wordt uitgevoerd. De stappen die u wel zelf kunt zetten: 

  1. Ook schakel de vaatwasser volledig uit.
  2. Trek de stekker van de vaatwasser uit het stopcontact.
  3. Draai de waterkraan dicht, met als doel om een verergering van de lekkage rond de bodemplaat van de vaatwasser te voorkomen.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens vaatwasser storing E21

Schakel zo snel mogelijk een witgoed monteur in om naar het defect in uw Siemens vaatwasser te kijken. De aangesloten monteurs bij Twistoo adviseren u over het nut van een reparatie om Siemens vaatwasser foutmelding E15 te verhelpen. Soms is dit niet rendabel en loont het daarom om een nieuwe machine te kopen.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu