ClickCease

Siemens vaatwasser storing E14

Siemens vaatwasser storing E14: flow sensor of flow meter kapot

Toont het display van uw Siemens vaatwasser storing E14? In dat geval is er zeer waarschijnlijk sprake van een probleem met de watertoevoer. Er komt mogelijk onvoldoende water in de vaatwasser om de vuile vaat te kunnen reinigen. In sommige gevallen kunt u Siemens vaatwasser storing E14 zelf verhelpen. Op deze pagina vindt u er een handig stappenplan voor. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E14

De oorzaak van Siemens vaatwasser foutmelding E14 ligt rond de flow sensor of flow meter in uw apparaat. Deze sensor of meter merkt op dat het waterniveau in de machine te laag is. Hierdoor schiet het apparaat in storing. Het duidt op een probleem met de toevoer van het water. Ook kan de sensor of meter zelf kapot zijn, waardoor onjuiste informatie leidt tot het in storing schieten van de vaatwasser.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Er zijn een aantal stappen die u kunt doorlopen om Siemens vaatwasser foutcode E14 zelf te verhelpen. Maak gebruik van onderstaand stappenplan. 

  • Stap 1: schakel de Siemens vaatwasser volledig uit. Trek ook de stekker uit het stopcontact. Dit laat de hardware van uw vaatwasser resetten.
  • Stap 2: controleer de watertoevoer naar de machine. Zit er een knik in de waterslang? Is de waterkraan waaraan de slang gekoppeld zit volledig geopend? Is het filter tussen de waterslang en de vaatwasser schoon?
  • Stap 3: stop de stekker na minimaal tien minuten weer in het stopcontact. Schakel vervolgens de Siemens vaatwasser in, om te kijken of het probleem verholpen is.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Siemens vaatwasser storing E14Lukt het niet om Siemens vaatwasser foutmelding E14 zelf te verhelpen met bovenstaand stappenplan? Neem in dat geval contact op met een professionele witgoed monteur. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de verschillende onderdelen van de machine na op slijtage. Waar nodig, bijvoorbeeld bij een kapotte flow sensor, wordt het onderdeel voor u vervangen.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu