ClickCease

Siemens vaatwasser storing E06

Siemens vaatwasser storing E06: defecte deursensor of elektronica

Op het moment dat uw Siemens vaatwasser storing E06 op het display toont, heeft u te maken met een probleem met de deur van het apparaat. In sommige gevallen kunt u deze foutcode zelf herstellen. Houd er rekening mee, dat dit helaas niet altijd mogelijk is. Soms gaat het om een defect aan de hardware van uw machine.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E06

Siemens vaatwasser foutmelding E06 wordt in veel gevallen veroorzaakt door een defecte deursensor. Het kan echter ook voorkomen dat de deursensor van uw vaatwasser enkel wat vuil bevat en daardoor niet meer goed werkt. Een derde optie is een probleem met de elektronica, die zorgt dat het signaal van de deursensor in de vaatwasser wordt doorgegeven aan het moederbord. 

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Zoals eerder genoemd kunt u Siemens vaatwasser foutcode E06 soms zelf oplossen. Het onderstaande stappenplan zal u hierbij helpen. 

  • Stap 1: schakel de Siemens vaatwasser volledig uit. Trek vervolgens ook de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
  • Stap 2: laat de machine in ieder geval tien tot vijftien minuten uitgeschakeld. Gebruik deze tijd om de machine aan de binnenzijde goed te reinigen. Controleer of er geen vuil op het rubber rond de deur van uw vaatwasser zit.
  • Stap 3: schakel de machine opnieuw in. Het tenminste tien minuten uitgeschakeld laten staan van de Siemens vaatwasser heeft de hardware van het apparaat gereset.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Siemens vaatwasser storing E06Is het aan de hand van het stappenplan op deze pagina nog niet gelukt om Siemens vaatwasser foutmelding E06 zelf op te lossen? Schakel in dat geval een professionele witgoed monteur in. Mogelijk is de deursensor defect en moet deze vervangen worden. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo kunnen de verschillende componenten voor u nakijken en waar nodig vervangen. 

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu