ClickCease

Siemens vaatwasser storing E04

Siemens vaatwasser storing E04: elektronicastoring

Bij Siemens vaatwasser storing E04 doet er zich een probleem voor met de elektronica in de vaatwasser. De kans is groot dat componenten in de elektronica van de vaatwasser vastgelopen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sensor, welke niet meer goed werkt. In sommige gevallen kunt u de storing zelf verhelpen. Op deze pagina vindt u een handig stappenplan.  

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E04

Zoals reeds beschreven werd, ligt de oorzaak van Siemens vaatwasser foutmelding E04 vaak bij kapotte elektronica. Mogelijk kan de temperatuur niet meer goed gemeten worden,  of doet er zich een technische fout voor bij het uitvoeren van een programma in de vaatwasser. Het kan gaan om een tijdelijke storing, maar ook om een defect onderdeel van de vaatwasser.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Aan de hand van onderstaand stappenplan kunt u proberen Siemens vaatwasser foutcode E04 zelf op te lossen. Houd er hierbij rekening mee, dat dit afhankelijk van de oorzaak niet altijd mogelijk zal zijn. 

  • Stap 1: schakel de vaatwasser volledig uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  • Stap 2: Stap 2: laat de defecte vaatwasser tien tot vijftien minuten staan. Op deze manier reset u de hardware van de vaatwasser.
  • Stap 3: Stap 3: steek de stekker opnieuw in het stopcontact en controleer of de storing verholpen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Siemens vaatwasser storing E04Is het met bovenstaand stappenplan niet gelukt om Siemens vaatwasser foutmelding E04 zelf op te lossen? Schakel in dat geval een professionele witgoed specialist in om deze storing voor u te laten verhelpen. De aangesloten monteurs bij Twistoo lopen de Siemens vaatwasser na op slijtage aan de componenten. Waar nodig worden deze onderdelen voor u vervangen. Het laten repareren van een kapotte Siemens vaatwasser is in de meeste gevallen een goedkopere oplossing, dan het vervangen hiervan. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu