ClickCease

Siemens vaatwasser storing E01

Siemens vaatwasser storing E01: defecte voedingsmodule

Toont het display van uw Siemens vaatwasser storing E01? In dat geval is er zeer waarschijnlijk sprake van een defecte voedingsmodule. Op deze pagina leest u meer over de wijze waarop u deze Siemens vaatwasser foutcode zelf kunt verhelpen. Houd er rekening mee, dat dit niet altijd mogelijk zal zijn.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Siemens vaatwasser storing E01

Siemens vaatwasser foutmelding E01 kent verschillende mogelijke oorzaken. Vaak is er sprake van een elektronica storing. Een technische fout kan ertoe geleid hebben dat een programma vastgelopen is. Ook slijtage kan een defecte voedingsmodule tot gevolg hebben. Denk hierbij aan een kabel welke los is geraakt van de voedingsmodule. 

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

U kunt proberen de Siemens vaatwasser foutcode E01 zelf op te lossen. Houd er rekening mee, dat dit niet altijd mogelijk is. Bij een defecte voedingskabel heeft u de hulp van een witgoed monteur nodig. Volg onderstaande stappen om de foutcode zelf te herstellen.

  • Stap 1: zorg dat u de vaatwasser volledig uitschakelt. Trek vervolgens de stekker van de machine uit het stopcontact. 
  • Stap 2: laat de Siemens vaatwasser in ieder geval tien minuten staan. Steek de stekker weer in het stopcontact en schakel de vaatwasser in.
  • Stap 3: blijft het probleem zich voordoen? Schakel de machine in dat geval uit en draai de waterkraan dicht. Schakel een witgoed monteur in voor hulp.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Siemens vaatwasser storing E01Mocht het niet lukken om de Siemens vaatwasser foutmelding E01 zelf op te lossen, dan is het raadzaam om een professionele witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de verschillende onderdelen van de vaatwasser voor u na. Waar nodig worden onderdelen vervangen. Het laten repareren van een defecte Siemens vaatwasser is over het algemeen goedkoper dan het vervangen van het complete apparaat. 

 

 

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu