ClickCease

Samsung wasmachine storing UE

Samsung wasmachine storing UE: balansproblemen

De Samsung wasmachine storing UE duidt op een balansprobleem. Als gevolg hiervan zal het centrifugeren niet gaan. De wasmachine raakt in storing. Het herstel van dit probleem is in de meeste gevallen heel eenvoudig. Op deze pagina leest u op welke manier u Samsung wasmachine foutcode UE zelf op kunt lossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing UE

Een balansprobleem in de Samsung wasmachine is vaak het gevolg van het verkeerd vullen van de trommel. Mogelijk is het gewicht van het totaal aan wasgoed in de trommel te hoog, of is het wasgoed niet goed over de trommel verdeeld. In sommige gevallen kan dit het gevolg zijn van een wasmachine welke niet recht op de vloer staat. Het maakt dat het wasgoed voortdurend een kant op beweegt in de trommel.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Het oplossen van Samsung wasmachine foutmelding UE is vaak heel eenvoudig. U heeft er de hulp van een monteur niet voor nodig, wanneer u onderstaand stappenplan volgt.

  • Stap 1: controleer met een waterpas of de Samsung wasmachine recht op de vloer staat. Belangrijk is het om dit zowel in de breedte, als in de lengte te controleren.
  • Stap 2: pas waar nodig de pootjes onder de Samsung wasmachine aan, om de wasmachine recht te zetten. De meeste wasmachine beschikken over uitschroefbare pootjes.
  • Stap 3: haal het wasgoed uit de trommel. Stop een deel van het wasgoed terug en controleer of Samsung wasmachine foutcode UE hiermee verdwijnt. Mogelijk was de trommel te zwaar beladen.

 3.   Het oplossen van de storing door een monteur

Samsung wasmachine storing UELukt het niet om de Samsung wasmachine foutmelding UE zelf op te lossen met bovenstaand stappenplan? Schakel een witgoed monteur in bij u in de buurt om de storing voor u te laten herstellen. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo lopen de onderdelen van de wasmachine na op slijtage en zullen deze waar nodig voor u vervangen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu