ClickCease

Samsung wasmachine storing SE

Samsung wasmachine storing SE: probleem met afvoerpomp

Toont het display van uw Samsung wasmachine storing SE? Deze foutcode duidt op een probleem met de afvoerpomp in uw wasmachine.  Bij deze storing wordt het water niet (goed) afgepompt. Vaak is het oplossen van deze storing relatief eenvoudig. U heeft hier niet direct hulp van een witgoed monteur voor nodig.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing SE

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen voor Samsung wasmachine foutmelding SE. Zo kan er sprake zijn van een verstopping in de afvoerslang. Dit leidt ertoe dat de afvoerpomp stopt met functioneren. Ook kan het filter van de wasmachine verstopt zitten. Een derde mogelijke oorzaak is een probleem met de kabels waaraan de afvoerpomp gekoppeld zit. Deze moet mogelijk opnieuw worden aangesloten. Een vierde potentiële oorzaak is een defect in de elektronische besturing van de afvoerpomp in uw Samsung wasmachine.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Maak gebruik van onderstaand stappenplan om Samsung wasmachine foutcode SE zelf op te lossen.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit en koppel deze los van het stopcontact. Haal vervolgens de afvoerslang los.
  • Stap 2: controleer de afvoerslang op een verstopping. Maak de afvoerslang voor de zekerheid schoon. Schenk ook wat water in de afvoerleiding. Hierdoor kunt u  kijken of zich daar een verstopping bevindt.
  • Stap 3: haal het filter uit de Samsung wasmachine en controleer deze op vuil. Maak het filter voor de zekerheid schoon.
  • Stap 4: schakel de wasmachine na 20 tot 30 minuten opnieuw in. Een fout in de besturing kan hiermee verholpen zijn.

 3.   De storing op laten lossen door een monteur

 Samsung wasmachine storing SEMogelijk wordt het probleem met de afvoerpomp veroorzaakt door losgeraakte draden. Een andere oorzaak kan een fout in de elektronische besturing zijn. Schakel in dit geval via Twistoo een witgoed monteur in om de Samsung wasmachine foutmelding SE te laten verhelpen. De aangesloten monteurs bij Twistoo lopen de afvoerpomp voor u na op schade. Waar nodig worden de onderdelen vervangen. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu