ClickCease

Samsung wasmachine storing LC1

Samsung wasmachine storing LC1: waterlekkage

Wanneer Samsung wasmachine storing LC1 op het display van uw apparaat verschijnt is er sprake van een waterlekkage. Een waterlekkage is vaak relatief makkelijk zelf te verhelpen. Gaat het om een interne lekkage, dan heeft u de hulp van een witgoed monteur nodig.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing LC1

Samsung wasmachine foutmelding LC1 wordt over het algemeen veroorzaakt door een probleem met een afvoer- of toevoerslang. Ook kan er sprake zijn van een lekkage rond het punt waar de afvoerslang op de wasmachine aangesloten zit. Bij een intern lek is het herstel lastiger en zelfs niet altijd mogelijk.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Volg onderstaand stappenplan voor het oplossen van Samsung wasmachine foutmelding LC1. In veel gevallen heeft u de hulp van een witgoed monteur hier niet bij nodig.

  • Stap 1: start met het dichtdraaien van de kraan, waaraan de toevoerslang gekoppeld zit. Het voorkomt een verergering van de lekkage in de wasmachine.
  • Stap 2: controleer of de afvoerslang van de wasmachine verstopt zit. Mogelijk leidt dit tot een dermate hoge druk, dat de afvoerslang begint te lekken. 
  • Stap 3: controleer of zowel de toevoer-, als de afvoerslang goed op de Samsung wasmachine aangesloten zit. U vindt deze aansluiting vaak aan de achterzijde van het apparaat.
  • Stap 4: start de wasmachine opnieuw op en controleer of de foutcode op het display verdwenen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Samsung wasmachine storing LC1Is foutcode LC1 nog steeds zichtbaar op uw Samsung wasmachine? In dat geval kan de hulp van een witgoed monteur noodzakelijk zijn. De aangesloten witgoed monteurs bij Twistoo kunnen de verschillende onderdelen van de wasmachine nalopen op slijtage en schade. Waar nodig worden de onderdelen vervangen. Vaak is het inschakelen van een witgoed monteur bij  storing LC1 goedkoper dan het vervangen van de wasmachine. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu