ClickCease

Samsung wasmachine storing H1

Samsung wasmachine storing H1: storing temperatuursensor

Wanneer het display van uw apparaat Samsung wasmachine storing H1 toont is er sprake van een storing in de was temperatuursensor. In sommige gevallen is het resetten van de wasmachine voldoende om deze storing op te lossen. U leest er op deze pagina meer over.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing H1

Storing H1 geeft aan dat de wasmachine niet opwarmt tijdens het wassen. Het kan ook zijn dat de werking van de temperatuursensor niet goed is. De storingscode H1 kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het onderbreken of kortsluiten van het verwarmingselement
  • De thermische sensor valt uit
  • De bescherming activeert tegen oververhitting 

De Samsung wasmachine storing H1 is over het algemeen het gevolg van een beschadiging aan de was temperatuursensor in het apparaat. De storing treedt op bij een watertemperatuur in de afvoer van meer dan 50 graden Celsius. In dat geval zal het beveiligingssysteem geactiveerd worden ter bescherming van oververhitting. De zekering zal in dat geval dan smelten. Het gevolg hiervan is dat storing H1 zal verschijnen op het display van de wasmachine. In sommige gevallen is de sensor niet defect maar de software voor het uitlezen ervan vastgelopen. Helaas komt dat weinig voor. Deze storing kan ook veroorzaakt worden door kortsluiting of het verwarmingselement ontbreekt.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Zelf kunt u de Samsung wasmachine foutmelding H1 niet makkelijk oplossen. Aangezien de draden van het verwarmingselement ontkoppeld dienen te worden. Daarnaast dient de weerstand uitgemeten te worden. U kunt in dit geval wel de wasmachine volledig uitschakelen. Wacht vervolgens twintig minuten en schakel de wasmachine daarna weer in. Probeer dit altijd voordat u een witgoed monteur inschakelt.

 3.   Schakel een monteur in voor de reparatie

Samsung wasmachine storing H1

Heeft het resetten van de wasmachine de foutmelding H1 niet doen laten verdwijnen van de het display? In dit geval heeft u de hulp van een witgoed monteur nodig. De witgoed specialist zal de sensor voor u vervangen. Na het vervangen van de was temperatuursensor zal de Samsung wasmachine weer naar behoren functioneren. Zelf de defecte sensor vervangen is erg lastig. Om verdere schade te voorkomen raden we dit dan ook af. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu