ClickCease

Samsung wasmachine storing 5E

Samsung wasmachine storing 5E: probleem met afvoer

Op het moment dat uw Samsung wasmachine storing 5E op het display toont duidt dit op een probleem met de afvoer. Het water wordt mogelijk niet voldoende of helemaal niet afgevoerd.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing 5E

Samsung wasmachine foutmelding 5E kent verschillende mogelijke oorzaken. De afvoerslang van de wasmachine kan verstopt zijn geraakt. Ook kan zich elders in de afvoer een verstopping voordoen. Een andere mogelijke oorzaak is het verkeerd aansluiten van de afvoerslang op de afvoer. Probeer de afstand die de afvoerslang moet overbruggen zo klein mogelijk te maken. Een derde oorzaak zit in het vuilfilter van de wasmachine. Mogelijk zit het filter vol en moet deze geleegd worden. 

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Volg de stappen uit onderstaand stappenplan om Samsung wasmachine foutcode 5E zelf te kunnen verhelpen. Vaak heeft u de hulp van een witgoed monteur niet nodig. 

  • Stap 1: controleer of de afvoerleiding waarop de wasmachine aangesloten zit verstopt is. Dit doet u door water in de afvoer te gieten en in de gaten te houden of dit goed wegstroomt. Los een eventuele verstopping op door gebruik te maken van een ontstoppingsmiddel of trekveer.
  • Stap 2: controleer de afvoerslang van de wasmachine op verstoppingen. Reinig naast de afvoerslang ook het vuilfilter van de wasmachine.
  • Stap 3: probeer de afvoerslang van de wasmachine op een andere wijze aan te sluiten. Snijd bijvoorbeeld een stuk van de afvoerleiding. Deze steekt vaak ver boven de vloer uit.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Samsung wasmachine storing 5EBlijkt bovenstaand stappenplan niet afdoende te zijn bij het oplossen van Samsung wasmachine foutcode 5E? Schakel in dat geval via Twistoo een witgoed monteur in om u te laten helpen. De witgoed monteur bij u in de buurt loopt het apparaat na op eventuele defecten en herstelt de wasmachine direct voor u.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu