ClickCease

Samsung wasmachine storing 4E

Samsung wasmachine storing 4E: problemen met watertoevoer

Een wasmachine heeft water nodig om goed te kunnen functioneren. Samsung wasmachine storing 4E duidt op een probleem met de watertoevoer naar uw apparaat. In veel gevallen kunt u deze storing relatief eenvoudig zelf oplossen. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing 4E

Samsung wasmachine foutmelding 4E kan verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van een afgesloten kraan, waarop de waterslang naar uw wasmachine is aangesloten. Ook kan de waterdruk beperkt zijn, waardoor er onvoldoende water naar de machine stroomt. Een derde mogelijke oorzaak van deze storing is een vervuilde waterslang. Tot slot kan het gaasfilter van de wasmachine vervuild zijn geraakt.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

Met onderstaand stappenplan kunt u proberen Samsung wasmachine foutcode 4E zelf op te lossen.

  • Stap 1: schakel de Samsung wasmachine uit en koppel de waterslang los. Controleer vooraf of de kraan gesloten is en gebruik een emmer om de waterslang leeg te laten lopen.
  • Stap 2: controleer de waterslang op vuil en maak deze waar nodig grondig schoon. Reinig ook het gaasfilter in de wasmachine. Zowel een vervuilde waterslang als een vervuild gaasfilter houdt het water op. De watertoevoer naar de machine is hierdoor beperkt. 
  • Stap 3: sluit de waterslang opnieuw aan op de kraan en wasmachine. Draai de kraan vervolgens volledig open.
  • Stap 4: mocht de foutcode zichtbaar blijven, dan kan dit het gevolg zijn van een te lage waterdruk. Controleer de waterdruk bij andere kranen in de woning.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur

Samsung wasmachine storing 4ELukt het niet om Samsung wasmachine foutmelding 4E op te lossen met bovenstaand stappenplan? Schakel in dat geval een witgoed monteur in via Twistoo. Het inschakelen van een witgoed monteur is een goedkopere optie dan het vervangen van de wasmachine. Vaak is deze wasmachine storing eenvoudig te verhelpen door de monteur. 

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu