ClickCease

Samsung wasmachine storing 4C

Samsung wasmachine storing 4C: weinig of geen water in de machine

Op het moment dat Samsung wasmachine storing 4C zichtbaar wordt op het display van de machine is er sprake van weinig of geen water. Vaak is het mogelijk deze storing zelf te verhelpen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing 4C

Samsung wasmachine foutmelding 4C kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van een kraan die nog dicht zit, van een verstopping in de waterslang en bijvoorbeeld van een te lage waterdruk. Ook een verstopt gaasfilter kan Samsung wasmachine foutcode 4C veroorzaken.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

In veel gevallen is het relatief eenvoudig om Samsung wasmachine foutmelding 4C zelf te verhelpen. Gebruik onderstaand stappenplan om het probleem op te lossen. 

  • Stap 1: haal de waterslang los van de kraan en controleer of deze verstopt zit. Draai voor het loskoppelen van de waterslang altijd eerst de kraan dicht en laat de slang leeglopen in een emmer.
  • Stap 2: controleer of het gaasfilter van de wasmachine verstopt zit. Reinig deze voor de zekerheid, ook als er geen vuil zichtbaar is.
  • Stap 3: bekijk of de waterdruk op andere etages van uw woning hoog genoeg is. Mogelijk is de algehele waterdruk in huis te laag.
  • Stap 4: sluit de gereinigde waterslang opnieuw aan op de kraan bij de wasmachine. Draai de kraan volledig op en controleer of de foutcode verdwenen is.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Samsung wasmachine storing 4CHeeft bovenstaand stappenplan niet geholpen bij het oplossen van Samsung wasmachine foutcode 4C? In dat geval is het raadzaam om een witgoed monteur in te schakelen. De witgoed specialist bij u in de buurt loopt de verschillende onderdelen van de wasmachine na en zal waar nodig onderhoud uitvoeren aan het apparaat. Een witgoed monteur inschakelen is goedkoper dan het vervangen van de wasmachine.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu