ClickCease

Samsung wasmachine storing 3E

Samsung wasmachine storing 3E: motorstoring

Wanneer uw Samsung wasmachine storing 3E toont, is er sprake van een defect aan de motor in het apparaat. Verschillende oorzaken kunnen problemen met de motor in de wasmachine veroorzaakt hebben.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung wasmachine storing 3E

Samsung wasmachine foutmelding 3E is het gevolg van een defect aan de motor. Dit hoeft niet per definitie te betekenen dat de motor vervangen moet worden. Soms is slechts de aansturing van de motor vastgelopen. Het resetten van de machine is in dat geval voldoende. In andere gevallen zijn onderdelen van de motor versleten of beschadigd.

 2.   Zelf de wasmachine storing oplossen

In sommige gevallen is het mogelijk om zelf foutcode 3E op te lossen. Volg onderstaand stappenplan om te controleren of u het defect kunt verhelpen.

  • Stap 1: schakel de wasmachine volledig uit en trek de stekker uit het stopcontact. Zo weet u zeker dat de motor volledig tot stilstand komt. Controleer of het stopcontact in orde is en geen schade bevat. Schade aan een stopcontact kan problemen met de wasmachine veroorzaken.
  • Stap 2: schakel de wasmachine na 20 tot 30 minuten opnieuw in. Draai een kort programma om te kijken of de storing zich opnieuw voordoet.
  • Stap 3: Doet het probleem zich opnieuw voor? Controleer dan of er niet teveel wasgoed in de trommel zit. Haal eventueel wat wasgoed uit de machine. Het voorkomt een overlading.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Samsung wasmachine storing 3EIs het met bovenstaand stappenplan nog niet gelukt om de foutmelding 3E te verhelpen? Schakel in dat geval een witgoed monteur in. De monteur zal de motor van uw wasmachine na laten lopen op slijtage en schade aan onderdelen hiervan. Mogelijk moeten onderdelen vervangen worden. Het inschakelen van een witgoed specialist via Twistoo is bij storingen vaak goedkoper dan het vervangen van de wasmachine. 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu