ClickCease

Samsung droger storing HE

Samsung droger storing HE: compressor oververhit

Toont het display van uw Samsung droger storing HE? In dat geval is de compressor mogelijk oververhit. Een oververhitte compressor kan ook worden aangegeven middels foutcode HC. Beide storingen lost u op dezelfde wijze op. 

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van Samsung droger storing HE

Een oververhitte compressor kan verschillende oorzaken hebben. Het kan voorkomen dat een compressor de opgewekte warmte niet kwijt kan. Het maakt dat de compressor steeds warmer wordt en de droger uit laat vallen. Een tweede oorzaak is een defect filter. De afvoerslang raakt als gevolg hiervan verstopt.  

 2.   Zelf de droger storing oplossen

Onderstaand stappenplan helpt u Samsung droger foutmelding HE zelf op te lossen. In de meeste gevallen heeft u bij deze foutcode geen hulp van een professionele monteur nodig.

  • Stap 1: zet de Samsung droger volledig uit. U doet dit om de compressor af te laten koelen. Trek voor de zekerheid de stekker uit het stopcontact.
  • Stap 2: schakel de Samsung droger na 20 tot 25 minuten weer in. Draai een kort programma op een lage temperatuur, om te kijken of het apparaat weer naar behoren werkt.
  • Stap 3: mocht de foutcode opnieuw zichtbaar worden, dan drukt u de knoppen “Tijd” en “Gemengde was” tegelijkertijd in. Op sommige modellen is de knop “Tijd” vervangen door “Droogniveau”. U laat de knoppen los op het moment dat de lampjes van het apparaat beginnen te knipperen.
  • Stap 4: schakel de droger opnieuw in en uit. Het apparaat zou nu weer moeten werken.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

Samsung droger storing HEIs het niet gelukt om de Samsung droger foutmelding HE zelf op te lossen met het beschreven stappenplan? In dat geval kan er sprake zijn van een defect aan de compressor. Mogelijk moeten er onderdelen vervangen worden om de droger naar behoren te laten werken. Schakel via Twistoo een witgoed monteur in om de oorzaak van de storing te laten achterhalen en deze direct te laten verhelpen. Vaak is een reparatie goedkoper dan het vervangen van de Samsung droger.

 

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu